Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Υπουργείο Υγείας: Δεν καταργείται το ανθυγιεινό επίδομα στο νοσηλευτικό προσωπικόΗ καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο νοσηλευτικό προσωπικό θα συνεχιστεί και μετά τον Ιούνιο του 2017, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας.

IATRONET.GR

Δεν θα περικοπεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο νοσηλευτικό, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας.

Απαντώντας σε καταγγελία που έκανε την Πέμπτη η Ομοσπονδία νοσηλευτικού προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), η πολιτική ηγεσία ανακοίνωσε πως, σε απόλυτη συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, δηλώνει κατηγορηματικά, για μια ακόμη φορά, ότι η κατάργηση της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας δεν είναι αντικείμενο καμίας διαπραγμάτευσης.

Η καταβολή του επιδόματος - αναφέρει - θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και μετά τον Ιούνιο του 2017.

Υπενθυμίζει πως η ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζει σαφώς τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τομέα της Υγείας ως επικίνδυνα και ανθυγιεινά. Οποιαδήποτε, λοιπόν, αναφορά στην ευθυγράμμιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν προοιωνίζει την κατάργηση, αλλά την προσαρμογή.

Ανυπόστατες

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος στους εργαζομένους στο χώρο της Υγείας, με διασπορά ψευδών και ανυπόστατων ερμηνειών.

Εκτιμά δε, πως αυτό γίνεται από συγκεκριμένους κομματικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς, με σκοπό την απαξίωση των θετικών εξελίξεων στο χώρο της Υγείας που προωθεί η κυβέρνηση παρά το περιοριστικό δημοσιονομικό πλαίσιο...

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου