Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Όταν η υγεία βγαίνει στο…παζάρι! Προσφορές με sms για εξετάσεις και ιατρικές υπηρεσίες. Ξεκινούν έλεγχοι

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ακόμη και σε διαφημιστικές καμπάνιες, με sms και προσφορές κάθε λογής, μέσω κινητών τηλεφώνων προχωρούν διάφορα ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες-ασθενείς.

Δεκάδες καταγγελίες έχουν φθάσει το τελευταίο διάστημα τόσο στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, όσο και στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, για ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα αλλά ακόμη και για ιατρεία, τα οποία διαφημίζουν σε πολίτες την…πραμάτεια τους με sms. Στόχος να προσελκύσουν ασθενείς με μειωμένες τιμές.

Μια διαδικασία που ακολουθείται συστηματικά από διάφορα κέντρα το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, έχει μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας.

Αντίστοιχες καταγγελίες έχουν φθάσει και σε ιατρικούς Συλλόγους οι οποίοι εξετάζουν λεπτομερώς το θέμα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr.

Πρόκειται άλλωστε για μια άκρως παράνομη τακτική, καθώς απαγορεύεται με βάση το νόμο αλλά και την ιατρική δεοντολογία να διαφημίζονται ιατρικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα όταν η διαφήμιση αυτή είναι εστιασμένη στις τιμές.

Δείτε ενδεικτικά στη ΦΩΤΟ παρακάτω ένα από τα sms που φθάνουν κατά καιρούς σε κινητά πολιτών και ασθενών


Αντίστοιχες καταγγελίες έχουν φθάσει και στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, οι οποίες αναμένεται το επόμενο διάστημα- όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr– να ελεγχθούν εντατικά.

Ανάλογοι έλεγχοι αναμένεται να γίνουν και από Ιατρικούς Συλλόγους, αφού πολίτες έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα για την τακτική αυτή.
Στο μικροσκόπιο θα μπουν όμως και οι διαφημίσεις ιατρείων που προβάλλονται καθημερινά ιδιαίτερα στο διαδίκτυο.

Όπως τονίζουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, η υπόθεση αναμένεται να φθάσει έως και την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς με βάση τις καταγγελίες, πολλοί είναι αυτοί που έχουν διαμαρτυρηθεί και για την ανεύρεση των προσωπικών τους κινητών από διαφημιστές εταιρείες και ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου