Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Υπ. Υγείας: Πότε οι 1.200 μόνιμοι στα νοσοκομεία

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)
Μιλάει στο workenter άμεσος συνεργάτης του αρμόδιου υπουργού - Ποιοί κλάδοι θα ενισχυθούν
Πέτρος Παπαβασιλείου

Το workenter λύνει, τώρα, το "γρίφο" του χρονοδιαγράμματος για την πρόσληψη 1.200 μονίνων υπαλλήλων στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Υγείας όλης της χώρας.

Υψηλόβαθμό στέλεχος του υπουργείου -άμεσος συνεργάτης του υπουργού, κ. Ανδρέα Ξανθού,- τόνισε στο workenter, πριν από λίγο, ότι "η Πράξη Υπουργικου Συμβουλίου (έγκριση) θα δοθεί έως το τέλος Αυγούστου και η προκήρυξη θα βγει στον αέρα τον Οκτώβριο".

Η ίδια πηγή διαβεβαίωσε το workenter ότι μεταξύ των 1.200 μονίμων θέσεων περιλαμβάνονται θέσεις για διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία προσλήψεων θα γίνει εξ΄ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ και η προκήρυξη θα φέρει το μονόγραμμα "Κ" (μόνιμοι). 

Σύμφωνα με την διαδικασία, αμέσως μετά την έκδοση της ΠΥΣ θα υπάρχει επίσημο αιτήμα του υπουργείου προς το ΑΣΕΠ το οποίο θα περιλαμβάνει παράτημα θέσεων, με κατανομή ανά ειδικότητα, φορέα και υπηρεσία διορισμού. 

Αμέσως μετά το ΑΣΕΠ θα επεξεργαστεί την προκήρυξη -στα πρότυπα άλλων προηγούμεννων- και εντός του Οκτωβρίου θα δημοσιοποιήσει το νέο διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου