Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Στον «αέρα” και απλήρωτοι ξανά οι επικουρικοί γιατροί! Νέα προβλήματα

Τετάρτη 8 Αύγουστος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Στον αέρα είναι για άλλη μια φορά οι επικουρικοί γιατροί καθώς παραμένουν και πάλι απλήρωτοι.

Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό καθώς το ΣτΕ έκρινε πως οι συμβάσεις που παρατείνονται είναι παράνομες. Γι αυτό και σε πολλές περιπτώσεις οι επικουρικοί γιατροί δεν πληρώνονται αφού δεν εγκρίνονται οι μισθοί τους από τους Επιτρόπους που κινούνται με βάση το γράμμα του νόμου. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά γιατί προκύπτει μονίμως πρόβλημα: «Απλήρωτοι ακόμη δεκάδες επικουρικοί γιατροί σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας! Οι δεσμεύσεις του υπ.Υγείας”

Τώρα εν μέσω θέρους προκύπτει εκ νέου το πρόβλημα αφού και πάλι επικουρικοί γιατροί μένουν χωρίς χρήματα. Αποτέλεσμα βέβαια είναι να δημιουργούνται σοβαρές δυσλειτουργίες στα νοσοκομεία.

Το ζήτημα πλέον εστιάζεται στους επικουρικούς γιατρούς που έχουν ολοκληρώσει ήδη διετή θητεία. Μάλιστα η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) με μήνυμά της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητά να επιλυθείάμεσα στο πρόβλημα, καθώς ξαναέμειναν απλήρωτοι αυτή τη φορά οι επικουρικοί γιατροί του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι” στην Κηφισιά.

Σημειώνουν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ: «Στη συνάντηση που είχαμε μας είχατε διαβεβαιώσει ότι θα βρείτε τρόπο να επιλύσετε το θέμα της πληρωμής των επικουρικών γιατρών που έχουν κλείσει τα 2 χρόνια σύμβασης.

Οι επίτροποι ξεκίνησαν να επιστρέφουν αθεώρητα χρηματικά εντάλματα πληρωμών του οικονομικού έτους 2018, όπως συνέβη χτες στο νοσοκομείο «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΓΟΝΚ”.
Παρακαλούμε να επιλύσετε άμεσα το θέμα διότι δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στα νοσοκομεία”.
Οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σημειωθεί ότι ενώ διαβεβαίωνε ότι θα ρυθμίσει το πρόβλημα θεσμικά, τελικώς είχε περιορισθεί να αποστείλει απλώς μία εντολή στα νοσοκομεία να πληρώνουν κανονικά τους επικουρικούς γιατρούς. Εντολή που προφανώς δε σχετίζεται με τη νομική ρύθμιση που απαιτούν οι Επίτροποι για να υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμών.

3 σχόλια:

  1. Έτσι είναι το κράτος δικαίου του Υπουργού Πολάκη: Αποφασίζω και διατάζω να τους πληρώσετε άμεσα, δεν χρειάζεται νόμος. Να του επιδικάσουν να πληρώσει αυτός όσα διατάσσει ανερυθρίαστα μπορούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πολάκης πρεσβεύει την απόλυτη χυδαιότητα και σαφώς οι Επικουρικοί θα πρέπει να πληρωθούν για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει...Από εκεί και πέρα, με τους Επικουρικούς Επιμελητές έχει γίνει μια κατάχρηση του θεσμού και αντί να υπηρετούν 24 μήνες και να λύνεται αυτοδικαίως η σύμβασή τους και την θέση τους να καταλαμβάνουν οι επόμενοι της λίστας, με χίλιες -δυο αλχημείες έχουν καθίσει πάνω σε αυτές τις θέσεις πολύ περισσότερο από ότι ο νόμος προβλέπει, ΑΔΙΚΩΝΤΑΣ κατάφωρα τους συναδέλφους τους.... Κατ΄εμέ πρέπει να εφαρμοστούν, ΑΜΕΣΑ, οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων και ο ΝΟΜΟΣ!!!..Τα υπόλοιπα είναι λαμογιές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η λιστα για τα επικουρικα εινσι λαθος.
    Η Μοριοδοτηση για την διεκδικηση θεσης επικουρικου ειναι δικαιοτερη.Δεν μπορει να μπαινουν στην ιδια λιστα οσοι απεκτησαν ειδικοτητα σημερα οντας σε προστατευομενο καθεστως παρατασης ειδικοτητας,με οσους τελειωσαν πριν 5 χρονια και δεν ειχαν δικαιωμα παρατασης μετα την ληψη ειδικοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή