Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Αντιδράσεων συνέχεια για τον Οικογενειακό γιατρό


Αποτέλεσμα εικόνας για ιατροί

Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Για «κάκιστο σχεδιασμό και ακόμη χειρότερη υλοποίηση» των αλλαγών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ).

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι στη διάθεσή μας, οι ΤΟΜΥ -όσες από αυτές λειτουργούν- είναι στελεχωμένες με το 40% του ιατρών που απαιτούνται, όσο για τα ποσοστά πληθυσμού που έχουν εγγραφεί σε οικογενειακό ιατρό, η εκτίμηση μας είναι ότι είναι πολύ χαμηλότερα», αναφέρει ο ΙΣΠ. Καλούν δε, το Υπουργείο να δώσει στη δημοσιότητα τα «πραγματικά στοιχεία κάλυψης από ιατρικό προσωπικό, τόσο Πανελλαδικά, όσο και κατά περιφέρεια, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που έχει δηλώσει οικειοθελώς οικογενειακό ιατρό».


«Τόσο ο Ιατρικός Κόσμος, όσο και οι Πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη τους σε ένα σύστημα που ουσιαστικά καταργεί την ελεύθερη επιλογή ιατρού και δημιουργεί πρωτοβάθμια περίθαλψη πολλών ταχυτήτων», σημειώνεται.

Την ίδια ώρα χαρακτηρίζει ουσιαστικά ανύπαρκτη την ενημέρωση του Ελληνικού λαού για μία τόσο μεγάλη αλλαγή «Από τη στιγμή λοιπόν που -κατά την άποψή μας- το νέο σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει, τί θα συμβεί από σήμερα;;Οι ασφαλισμένοι που έχουν πληρώσει χιλιάδες ευρώ σε ασφαλιστικές καλύψεις, θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά τον προσωπικό τους ιατρό;; Και μάλιστα όταν το σύστημα δεν θα μπορεί να τους καλύψει τόσο σήμερα, όσο και στο επόμενο χρονικό διάστημα;;», διερωτάται ο ΙΣΠ.


Τέλος οι γιατροί του Πειραιά αναρωτιούνται «γιατί μια τόσο σοβαρή ανακοίνωση την υπογράφει ο Αντιπρόεδρος και όχι ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ;;».

17 σχόλια:

  1. Αληθεια, ποσο εξαθλιωμένοε μπορει να ειναι κάποιος συναδελφος που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αποδεχεται τον θεσμο του οικογενειακου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορει και να μην ειναι εξαθλιωμενος αλλα οταν τα πρωην ανατολικα κρατη ρουμανο-βουλγαρ0-τσεχο-σλοβακιες ξεβραζουν καραβιες ιατρων αυτα ειναι τα αποτελεσματα.και μετα απο αυτο καληνυχτα

      Διαγραφή
  2. Ευτυχώς άρχισαν και οι παραιτήσεις. Έστω και αργά άρχισαν να καταλαβαίνουν το λάθος τους.
    Μείον 2 και στη Μεγαλόνησο, μείον 1 και στη Θεσσαλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά πρόκειται για φουκαραδες,προφανώς στην πλειονότητα αποτυχημένους ! Τι άλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενω εσυ γιατραρα μου εισαι σουπερ επιτυχημενος που περιμες το δεκαρικο του εοπυυ.τετοια επιτυχια που θα γραψει ιστορια.απλα οταν τελειωναν οι επισκεψεις περιμες το δεκαρικακι να ζησεις.τωρα φοβασαι οτι θα χασεις το δεκαρικακι και ταχα μου ταχα μου νοιαζεσαι για τον ασθενη.εγω λοιπον που μπηκα να σε ενημερωσω οτι δεν κρινω τον εαυτο μου αποτυχημενο απο καθε αποψη.και οικονομικη και επιστημονικη.απο τοτε που ξεκινησα την καριερα μου αθηνα τελειωσα σοβαρη ειδικοτητα εκανα και μεχρι πριν λιγο δεν ειχα συμβαση με κανενα ταμειο.και εχω και 3 δεκαετιες στο χωρο της ιατρικης.εσυ ας πουμε ο θεος ξερει που τελειωσες πηρες ειδικοτητα τροχονομου ιατρικων περιστατικων και εμαθες σαν σαπροφυτο να ζεις με το δεκαρικο.καθε ημερα εισαι στα σαιτ να βγαζεις χολη γιατι θα ελθει η καταστροφη.εισαι πραγματικα για γελια.διαβασε να δεις ποσοι ιατροι μπηκαν ψαξε να δεις τι ιστορια εχουν και μετα ελα να τα πουμε.ΠΡΟΣΕΧΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑ .ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟ

      Διαγραφή
    2. 12.32, με την σοβαρη...ειδικοτητα, συγχαρητηρια που μετα τα τοσα χρονια κοπων σου, θα αμοιβεσαι μετα τον 6ο μηνα με 1 ευρω μεικτα, δηλαδη χειροτερα απο αφρικανο δουλοπαροικο, τετοια καταντια...
      Και επειδη ειπες οτι ζουσα σαν σαπροφυτο με το 10ρικο του ΕΟΠΥΥ,να σε ενημερωσω οτι στα ξενοδοχεια που εχω παει εγω στο εξωτερικο, εσυ δεν εχεις παει ουτε στουε τουαλετες τους... Και τελος η ειδικοτητα μου του ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ,ειναι ασχετε οτο Α και το Ω της ιατρικης και οχο τροχονομοε, αλλα εισαι αγραμματος

      Διαγραφή
    3. 12.32 ...ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕ, εσυ αξιζεις 30000 τον μηνα, τι χαραμιζεσαι στην φτωχολογιά τηε ψωροκώσταινας? !!!!

      Διαγραφή
    4. ΓΙΑΤΡΑΡΑ ΜΟΥ 12.32. πολυ δυσκολη,δυσνοητη και πολυπλοκη ειδικοτητα η παιδιατρικη, κουραστηκες πολυ...τυφλα ναχει η παθολογια...

      Διαγραφή
    5. 12.32, στον δικο μου τομεα απο τους 24 παθολογους-γενικους, να σε ενημερωσω οτι μπηκαν μονο 5, εκ των οποιων οι 3 γεροντια κοντα στην συνταξη κξαι οι αλλοι 2, νεοι γιατροι με άδεια τα ιατρεια τους. Τους χαιρετισμους μου!

      Διαγραφή
  4. 3.53 μ.μ. Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού είναι εφαρμοσμένος σε πολλές χώρες με μεγάλη επιτυχία. Επομένως και στην Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμοσθεί.
    Αν σε ενοχλεί εσένα και αν θίγονται τα συμφέροντά σου, παρότι δεν είσαι εξαθλιωμένος , να προσέχεις πως αναφέρεσαι για τους συναδέλφους σου γιατί επιτέλους ,ένας επιστήμων,πρέπει πρωτίστως να έχει καλλιέργεια και ευγένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο θεσμός του οικογενειακού είναι όντως επιτυχημένος στο εξωτερικό και οι αμοιβές υψηλότατες (ακόμα και σε βαλκανικές χώρες φτωχότερες από εμάς). Άρα οι λίγοι συνάδελφοι που έκαναν σύμβαση ή εξαθλιωμένοι είναι, ή κάκιστοι γιατροί, ή προσδοκούν άλλα παράνομα οφέλη. Και κυρίως λειτουργούν απεργοσπαστικά ως άλλοθι του συστήματος ρίχνοντας και τη δική τους αξιοπρέπεια και του κλάδου τους.

      Διαγραφή
    2. Οι χώρες που αναφέρεις πληρώνουν τα 5σια για το μισό φόρτο εργασίας.

      Επίσης οι κυβερνήσεις τους δεν ήταν τόσο ηλίθιες και ποταπές ώστε να θέσουν εκβιαστικά ένα σύστημα σε λειτουργεία χωρίς να έχουν ούτε τις δομές, ούτε τους γιατρούς που θα το στελεχώσουν.

      Διαγραφή
  5. 10.26, ο 3.53 ειμαι και επανερχομαι.Δεν διαφωνω με την κεντρικη ιδεα του θεσμου του ΟΙ. Η διαφωνια μου εγκειται στις εξευτελιστικες αμοιβες και μην μου πεις για το 1ο εξαμηνο, γιατι θα σου πω οτι απο τον 7ο μηνα η αμοιβη καθοριζεται στι 1 ΕΥΡΩ ΜΕΙΚΤΑ ΑΝΑ ΑΣΘΕΝΗ. Αν εσυ αυτο το θεωρεις αμοιβη επιστημονα και οχι εξαθλιωση, τοτε δεν εχει νοημα η περαιτερω συζητηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους πρέπει να καταλήξουμε και να συμφωνήσουμε σε κάτι.
      Ο οικογενειακός γιατρός είναι η βάση για ένα σύστημα κρατικό ΠΦΥ.
      Οταν ο ασθενής θα ξέρει που θα πρέπει να πάει να ζητήσει βοήθεια για κάποιο πρόβλημα της υγείας του δωρεάν. Αυτό πρέπει να εφαρμοσθεί.Η παραπομπή του από τον οικογενειακό σε κάποια ειδικότητα είναι επίσης κάτι που θα βοηθήσει τον ασθενή κυρίως τον αδιάγνωστο,ώστε να μην τρέχει μόνος του να βρεί τι του χρειάζεται.Ως διαγνωσμένος θα πάρει παραπομπή για μέχρι και για ένα χρόνο στον ειδικό που του χρειάζεται. Αυτό θα ξεφορτώσει και τον οικογενειακό από ένα μεγάλο αριθμό χρονίως πασχόντων άλλων ειδικοτήτων.Στίς κρατικές δομές η συνταγογράφηση για χρόνιο νόσημα για απαραίτητα φάρμακα θα γίνεται με 6/μηνη συνταγή.Πόσο βολικό για τον χρονίως πάσχοντα. Για εξετάσεις θα υπάρχει κάληψη στίς δημόσιες δομές δωρεάν.
      Επομένως αν γίνει σωστή δουλειά θα είναι καλά.
      Γιά να γίνει τώρα αυτή η δουλειά,θα πρέπει να υπάρχει αποδοχή των εμπλεκομένων μερών.Από τους ασθενείς δεν υπάρχει αντίδραση , απεναντίας έχουν κατανόηση και για τώρα που είναι η αρχή.
      Από μερίδα γιατρών υπάρχει όμως αντίδραση. Ποιοί είναι αυτοί; Αυτοί που ξεβολεύονται. Αυτοί που νόμισαν οτι έτσι θα είναι για χρόνια.
      Γιά την σημερινή αμοιβή των οικογενειακών που θα είναι στα ιατρεία τους και κρίνεται χαμηλή και απαράδεκτη , μόλις 200 ευρώ λιγότερα,από την προηγούμενη αμοιβή ,δεν θα το σχολιάσω. Αυτό μπορεί να πληρώσει το κράτος.
      Δεν υποχρεώνει κανέναν γιατρό και δεν επιτάσει κανένα ιατρείο.
      Το αν θα πάνε να συμβληθούν οι εξαθλιωμένοι και οι κακοί γιατροί αυτό είναι που τους ενοχλεί; Όλη η Ελλάδα έχει κακούς και εξαθλιωμένους σε όλα τα επαγγέλματα. Εφόσον παραδέχονται οτι υπάρχουν και τέτοιοι ας κοιτάξουν αυτοί να κάνουν τη διαφορά είτε στο ιδιωτικό τους ιατρείο είτε στο δημόσιο σύστημα είτε όπου αλλού στο κόσμο.

      Διαγραφή
    2. Απάντηση στον 11.58 .Όπως στην λαϊκή Δημοκρατία που σας έμαθαν, όλα είναι ιδανικά. Όχι φίλε μου , το πρόβλημα δεν είναι ότι αντιδρούν οι γιατροί για 200 ευρώ λιγότερα. Αυτή είναι τουλάχιστον ηλίθια απλοποίηση. Οι γιατροί αντιδρούν στην τσάμπα δέσμευση του ιατρείου τους με ορίζοντα κρατικό "λέω και αλλάζω ότι θέλω όταν μου έρθει " .Οπουδήποτε αλλού δεν κυβερνάνε πίθηκοι, η αμοιβή είναι από 3500-10.000 για αυτό με φορολογία που στο μέγιστο δεν ξεπερνάει το 50% . Δυστυχώς τα αφεντικά σου δεν έχουν την ικανότητα να τα αντιληφθούν αυτά .Και ειδικα τωρα που εχουν πεσει με τα μουτρα στο γλυκο και η Αριστερα δειχνει τι πραγματικα ειναι .Λαμογια και συκοφαντια .Καμιά μπανανίτσα μηπως;

      Διαγραφή
    3. Εσυ 8:34 μ.μ. παρουσιάζεις την αιτία που αντιδρούν οι γιατροί.Και είναι η όπως την αναφέρεις τζάμπα δέσμευση του ιατρείου τους.
      Αυτό είναι! Οντας κακομαθημένοι από την χαβαλετζίδικη σύμβαση του 2012, που την έπαιρνες με ένα φαξ και σου έδινε τζάμπα 2000 ευρώ για να γράφεις 200 συνταγές στα ίδια ΑΜΚΑ για 6 χρόνια κάθε μήνα την πρώτη μέρα του μήνα, δεν είχε δέσμευση το ιατρείο.
      Περίμενε ...θα έλθει πάλι η προηγούμενη κατάσταση και θα επανέλθει η σύμβαση που σας άρεσε και θέλατε να την έχετε όλοι. Είναι θέμα τι επιδιώκει κάποιος για τη χώρα του. Αλλά τώρα έχουμε αποικιοκρατία,αυτό το ξέχασα, μέχρι το 2060. Βλέπεις ..η προηγούμενη κατάσταση....

      Διαγραφή