Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Ν.Νικολόπουλος:"Ελάχιστοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ"



Στην αναζήτηση οικογενειακού γιατρού βρίσκονται εκατοντάδες Πατρινοί καθώς στις 15 Ιουλίου έληξαν οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με παθολόγους, οικογενειακούς γιατρούς και παιδιάτρους. Και μπορεί οι πολίτες να ψάχνουν γιατρό για να γραφτούν στα μητρώα του, αλλά οι 29 οικογενειακοί γιατροί (παθολόγοι, γενικοί γιατροί) και πέντε παιδίατροι - οικογενειακοί γιατροί που διαθέτει το σύστημα στην Πάτρα δεν επαρκούν για τις 200.000 και πλέον Πατρινούς.

Pelop.gr

«Ανησυχώ πάρα πολύ για την κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί και τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν στην ιατρική κάλυψη των πολιτών», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ίδια, οι οικογενειακοί γιατροί που διαθέτει η Πάτρα είναι οι εξής:

> ΠΕΔΥ Ανω πόλης: 2

> ΠΕΔΥ Αγίου Αλεξίου: 9

> Κέντρο Υγείας Νοτίου Διαμερίσματος (Ζαρουχλέικα): 6

> ΤΟΜΥ: 12 (γενικούς γιατρούς) 5 (παιδιάτρους).

Επειδή, ο αριθμός είναι ελάχιστος και γίνεται αντιληπτό ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλυφθούν οι χιλιάδες πολίτες.

Ερωτάσθε:

• Γιατί ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια διορθωτική απόφαση από πλευράς υπουργείου Υγείας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

6 σχόλια:

  1. Ατυχές το όνομα του κόμματος Γιατί η Ελλάδα τώρα έχει και πολλούς μουσουλμάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάκης ο λαϊκός αγωνισταρας: και τι ρωτάς εμάς; Όπως συντονιζαμε την κατάσβεση στο Μάτι,έτσι συντονίζουμε και την ΠΦΥ! Και πάνω από όλα όσοι ασχολούμαστε είναι καταρτισμένοι και ευφυείς όσο.....εγώ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελπίδα ......Έρχεται συριζοφουκαρα και θέλει......πενηνταρικο ! Τέρμα τα τζάμπα που σε είχε μάθει η .....κακή Δεξιά ! Τι ? Δεν έχεις? Στην ......γυφΤΟΜΥ που υποστηρίζεις με το......αντίσκηνο σου και ένα ρωσικό λεξικό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΌΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ! ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΦΥ ΣΒΗΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ Κ@ΛΟΧΑΡΤΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΤΩΡΑ ΜΕ 33 ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΒΓΑΖΩ ΟΣΑ ΠΡΙΝ ΜΕ 165 !ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΤΑ 1000€ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΚΡΗ! ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙ 30 ΑΤΟΜΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΙΑ; Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΗΡΘΕ!ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΛΕΓΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Σύριζα πρέπει να ψηφίσουν όλοι οι επιχειρηματίες γιατροί.

      Μόνο οι ανιδιοτελείς λειτουργοί γιατροί να ψηφισουν κάτι άλλο.

      Διαγραφή
    2. Προς 11:37. Αυτό που ενοχλεί πολύ είναι η ταχαμου κοινωνική ψευτοευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο γιατρός είναι κακός καπιταλιστής γιατί έχει την εξωπραγματική απαίτηση να πληρώνεται για τη δουλειά του και να τον σέβεται το κράτος. Ο καλός και ανιδιοτελής αριστερός αλλά Συριζα καπαρώνει μια θέση στο δημόσιο την οποία εκμεταλλεύεται στο έπακρο (βλέπε φακελάκια, απογευματινά ιατρεία, σκάνδαλα με ογκολογικά φάρμακα κλπ)και στο αποκορύφωμα της κοινωνικής του προσφοράς καπαρώνει μια κρατική θέση σε υπουργεία, αυτοδιοίκηση κλπ και δεν το κουνάει από εκεί ακόμα και όταν καίγονται παιδάκια λόγω της δικής του ανεπάρκειας. Αρκετά, σας έχουν πάρει χαμπάρι όλοι.

      Διαγραφή