Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Έρχεται ρύθμιση για να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία οι γιατροί του ΠΕΔΥ που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια!

Δευτέρα 27 Αύγουστος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ειδική ρύθμιση ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια και επέστρεψαν στο δημόσια σύστημα με κανονικά ανοικτά τα ιδιωτικά τους ιατρεία

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, σύντομα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρόκειται να προωθήσει σχετική ρύθμιση βάση της οποίας όσοι γιατροί δικαιώθηκαν στα δικαστήρια και επέστρεψαν κανονικά στο ΕΣΥ χωρίς να χρειασθεί να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, θα πρέπει να τους βάλουν λουκέτο.

Μάλιστα οι ίδιες υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι θα προβλέπεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ειδικότερα έως το τέλος του 2018.

Είναι το ίδιο περιθώριο που έχει δοθεί σε όλους τους γιατρούς του ΠΕΔΥ (τέλος του χρόνου) ώστε να βάλουν λουκέτο στα ιατρεία τους, επιλέγοντας να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα. Είχε προηγηθεί άλλωστε η σχετική δήλωση για το αν επιλέγουν το ιδιωτικό έργο ή το δημόσιο σύστημα.


Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τη ρύθμιση αναμένεται να επιβάλει τα λουκέτα στα ιδιωτικά ιατρεία καθώς διαφορετικά οι γιατροί του ΠΕΔΥ θα πρέπει να επιλέξουν εάν θα μείνουν ή όχι στο δημόσιο σύστημα.

Ήδη όπως τονίζουν οι πηγές του HealthReport.gr έχει βρεθεί η νομική φόρμουλα ώστε να μην μπορεί να προσβληθεί εκ νέου στα δικαστήρια η απόφαση.

Στόχος είναι σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του υπουργείου Υγείας να υπάρχουν ενιαίες εργασιακές σχέσεις για όλους τους γιατρούς του δημοσίου συστήματος υγείας.

Πάντως οι γιατροί του ΠΕΔΥ -πολλοί εκ των οποίων εργάζονται σήμερα και στα Κέντρα Υγείας –ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και για εκτός των άλλων και επειδή τους υποχρεώνουν να εργασθούν και ως οικογενειακοί γιατροί χωρίς όμως αυτό να προβλέπεται από το νόμο.

Να σημειωθεί ότι αρχικά η ρύθμιση για την επιβολή κλεισίματος των ιδιωτικών ιατρείων επρόκειτο να ενταχθεί στο νομοσχέδιο «σκούπα” του υπουργείου Υγείας. Ωστόσο για λόγους ταχύτητας επιλέχτηκε να υπάρξει ξεχωριστή ρύθμιση.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΕΠΑ ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισκέψεις μαϊμού? Τι λες κοπέλα μου.
      Και κάτι άλλο. Δεν ξέρεις άλλη λέξη από το ...ΕΛΕΟΣ?
      Σε όλα τα άρθρα αυτό γράφεις.
      Με τα "έλεος" σε πληρώνουν?

      Διαγραφή
  2. ΛΑΜΟΓΙΑ,ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ-ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ ΣΥΡΙΖΕΟΙ-ΠΡΩΗΝ ΝΔ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ.ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΕΥΤΥΧΩΣ.ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ.Κ.ΑΝΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΟ ΣΑΙΤ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ Σ,ΑΥΤΟΥΣ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή