Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ψηλά στην προεκλογική ατζέντα της Βρετανίας η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει το ΕΣΥ

iatronet. Η κατάσταση του βρετανικού συστήματος Υγείας αποτελεί μία από τις κύριες ανησυχίες των πολιτών και το πολιτικό σύστημα της χώρας ασχολείται σοβαρά με το θέμα...


Καμία σχέση – όπως ήταν αναμενόμενο – δεν έχει η προεκλογική αντιπαράθεση της Βρετανίας με εκείνη της Ελλάδας.

Την ώρα που στη χώρα μας – αντί ανταλλαγής πολιτικών επιχειρημάτων – τα κόμματα σπεύδουν να αξιοποιήσουν τη...μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, οι Βρετανοί κοντράρονται για ένα αντικειμενικά κορυφαίο θέμα: Την Υγεία...

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας (NHS) αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Πολλά νοσοκομεία δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν ασθενείς, οι οποίοι προσήλθαν στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Ανησυχία

Με δεδομένο ότι η κατάσταση του NHS αποτελεί μία από τις τρεις πρώτες ανησυχίες των Βρετανών ψηφοφόρων, η αντιπολίτευση εκτόξευσε την Τετάρτη επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Ο ηγέτης των Εργατικών Εντ Μπίλιμπαντ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι είναι υπεύθυνος για μία κρίση χρηματοδότησης του συστήματος:

“Εκείνο που είναι αηδιαστικό, είναι ότι ένας πρωθυπουργός που δήλωσε ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να τον εμπιστευτούν σχετικά με το NHS, πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους”, τόνισε ο Μπίλιμπαντ, για να σημειώσει:

“Οι πολίτες γνωρίζουν πως εάν θέλουν να απαλλαγούν από την κρίση στο σύστημα Υγείας, πρέπει να απαλλαγούν πρώτα από αυτόν τον πρωθυπουργό”.
Απάντηση

Μία τόσο σημαντική πρόκληση, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τον Κάμερον.

Σηκώνοντας το γάντι, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ηγέτης των Εργατικών επιδιώκει να χρησιμοποιήσει ως “όπλο” το θέμα της Υγείας για καθαρά πολιτικούς σκοπούς.

Το σύστημα Υγείας – είπε – αντιμετωπίζει τον χειμώνα με καλύτερη στελέχωση σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη φορά.
Τα έρμα

Μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί Έλληνες παρακολουθούμε αποσβολωμένοι τους Ευρωπαίους να αντιπαρατίθενται σε τέτοια (ασήμαντα για τους πολιτικούς μας) θέματα και αναρωτιόμαστε:

Τί έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου