Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για Υγεία και φάρμακο

IATRONET. Την ενίσχυση της εγχώρια φαρμακοβιομηχανίας, με προώθηση δράσεων έρευνας και ανάπτυξης στην παραγωγή γενοσήμων, προτείνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Ενίσχυση της παραγωγής γενοσήμων, περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Στις προγραμματικές του θέσεις για την Υγεία αναφέρονται τα εξής:

Προτείνεται η αναμόρφωση και η ενίσχυση του πλαισίου στήριξης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.


Δίνεται έμφαση στη διασφάλιση της πρόσβασης και συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία, στην εργασία εφόσον το επιτρέπει η μορφή της αναπηρίας, στη μόρφωση, σε κάθε οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα.

Το ΠΑΣΟΚ εισηγείται τον επανασχεδιασμό και την προώθηση της μεταρρύθμισης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με αποτελεσματική - επαγγελματική διαχείριση των πόρων, συνεχή αξιολόγηση δομών και προσφερόμενων υπηρεσιών σε ένα σύστημα καθολικό, αποκεντρωμένο, αποτελεσματικό.

Προτείνει, επίσης, αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αποκεντρωμένη ανάπτυξη, σημεία πρόσβασης και εξυπηρέτησης των πολιτών σε κάθε Δήμο και Δημοτικό Διαμέρισμα.

Το κόμμα τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης και διεύρυνσης του νέου προγράμματος κατ’ οίκον φροντίδας, το οποίο δημιουργεί νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας και ποιοτικές υπηρεσίες.
Φάρμακο

Στον τομέα του φαρμάκου, εισηγείται ενίσχυση του κλάδου, με προώθηση δράσεων έρευνας και ανάπτυξης στην παραγωγή γενόσημων και άλλων σκευασμάτων με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Τα φυσικά καλλυντικά υψηλής ποιότητας και τα αρωματικά φυτά που είναι βασικός πλούτος της ελληνικής χλωρίδας είναι, επίσης, πεδία μεγάλων αναπτυξιακών δυνατοτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες για εθνικές εκλογές, αναζητήστε στο Euro2day.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου