Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα «χτύπησε» και πάλι ο ΕΟΠΥΥ: 15.000 ευρώ για να γίνεις προμηθευτής!

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Δε φθάνει που αποπληρώνει τους προμηθευτές του με μήνες καθυστέρηση, θέτει και …όρους και προϋποθέσεις ο κακοπληρωτής ΕΟΠΥΥ!

Τι κι αν χρωστά σε όποιον μιλά…Ελληνικά! Ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υγείας της χώρας αλλά ταυτόχρονα και ο μεγαλύτερος οφειλέτης της χώρας, διατυπώνει και απαιτήσεις.

Την ώρα λοιπόν που γιατροί, κλινικές, εταιρείες και προμηθευτές παρακαλούν για να πάρουν τα χρήματά τους, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ καλεί αιφνιδιαστικά, λίγο πριν το …Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους προμηθευτές υγειονομικού υλικού να διαπραγματευτούν.

Εκπρόσωποι του κλάδου- που πρόλαβαν να ενημερωθούν την τελευταία στιγμή- έσπευσαν με τον απαραίτητο εκνευρισμό βέβαια, να μεταβούν στον ΕΟΠΥΥ για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει.
Εκεί για κακή τους έκπληξη, διαπίστωσαν πως υπήρχε έτοιμο σχέδιο -συμφωνία από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την περαιτέρω συνεργασία τους.
Επρόκειτο για προσχέδιο σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ που τους υποχρέωνε να καταβάλουν ως εγγύηση 15.000 ευρώ προκειμένου να γίνουν…προμηθευτές.

Και αυτό σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα είχε λογική, δεδομένου ότι και ο κλάδος τα προηγούμενα χρόνια είχε δείξει σημάδια υπερτιμολογήσεων, εάν ο ΕΟΠΥΥ πλήρωνε στην ώρα του και δεν είχε …φεσώσει όλη την αγορά.
Στο προσχέδιο της σύμβασης που παρουσιάσθηκε στους εκπροσώπους του κλάδου, εμφανίζεται ο ΕΟΠΥΥ μόνο με …απαιτήσεις και σχεδόν καθόλου υποχρεώσεις.

Μπορεί να μετατρέψει τους όρους ανά πάσα ώρα και στιγμή, να τροποποιήσει προϋποθέσεις ή και να απομακρύνει μία εταιρεία χωρίς …πολύ συζήτηση.
Ακόμη και αυτή η …δημοκρατική διαδικασία θα είχε το νόημά της εάν οι προμηθευτές δεν ενημερώνονταν την τελευταία στιγμή για τις προθέσεις του ΕΟΠΥΥ.

Επικράτησε έντονη δυσαρέσκεια αλλά και διαμαρτυρίες από την πλευρά των προμηθευτών -σύμφωνα με πηγές του HealthReport.gr – για να αναγκαστεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να επαναλάβει τη συνάντηση την Τρίτη μετά τα Χριστούγεννα.

Βέβαια η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση προς τους προμηθευτές έκανε πολλούς κλάδους να ανησυχήσουν για μια αντίστοιχη πιθανή αιφνιδιαστική εμφάνιση σύμβασης.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως όταν διέρρευσε η είδηση πολλοί εκπρόσωποι ιατρικών συλλόγων εξέφρασαν προβληματισμό σχετικά με το τι θα γίνει το επόμενο διάστημα και με τους γιατρούς, που περιμένουν νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Ήδη πάντως ο Οργανισμός έχει δείξει τις …προθέσεις του προς τους φαρμακοποιούς αιφνιδιάζοντάς τους με νέες απαιτήσεις. Διαβάστε ΕΔΩ τι ζήτησε: «Νέος παραλογισμός ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία! Ζητείται και ISO»

Γι αυτό άλλωστε και όσοι υγειονομικοί κλάδοι συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ είναι σε εγρήγορση για πιθανές νέες απατήσεις από τον Οργανισμό.

Διαβάστε παρακάτω (πατώντας στο link) το προσχέδιο της σύμβασης που δόθηκε στους προμηθευτές

1 σχόλιο:

  1. Παρακαλουνται οι υγειονομικοι κλαδοι που συνεργαζονται με τον εοπυυ να εχουν γνωσεις χειρισμου διαστημοπλοιου ειδαλως μην περιμενουν να αποζημιωθουν.Χρονια Πολλα και ξυπνηστε καποτε παροχοι πασης φυσεως θα σας λιωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή