Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΙΣΑ: Διευκρινήσεις για την προμήθεια τερματικών αποδοχής καρτών POS από τους ιατρούς


Με την παράγραφο 2 του άρθρου 69 του ν. 4446/2016 τροποποιήθηκε η παράγραφος 3 του άρθρου 20 του ν.3842/2010 και πλέον από 22.12.2015 μειώθηκε το όριο των συναλλαγών από 1.500 σε 500 ευρώ, πάνω από το οποίο θα πρέπει οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών-καταναλωτών και επιχειρήσεων (για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών) να γίνονται αποκλειστικά με τη χρήση μέσων πληρωμής με κάρτα ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής.

Συνεπώς, η εξόφληση όλων των συναλλαγών άνω των 500 ευρώ (σ.σ. τελική τιμή με φ.π.α.) μεταξύ επιχειρήσεων και ιδιωτών (πώληση αγαθών, παροχή υπηρεσιών, κ.λπ.) πρέπει να πραγματοποιείται αποκλειστικώς με τη χρήση μέσων πληρωμής με κάρτα ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής (π.χ. όπως ενδεικτικά άλλα όχι περιοριστικά τραπεζικό έμβασμα, πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών, χρήση ηλεκτρονικού πορτοφολιού.

Επιπροσθέτως δεν θα έχει καμία έκπτωση φόρου για ιατρικές αποδείξεις ο φορολογούμενος αν η πληρωμή δεν πραγματοποιηθεί με τη χρήση μέσων πληρωμής με κάρτα ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής , ανεξαρτήτως ποσού. Γίνεται σαφές ότι δεν τίθεται ζήτημα υποχρεωτικότητας χρήσης τερματικών αποδοχής καρτών POS στα ιατρεία, αλλά έχουν λάβει χώρα οι ως άνω αναφερόμενες τροποποιήσεις.

Σύμφωνα με την από 29/12/2015 απόφαση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφασίστηκε η συνεργασία με την Τράπεζα Eurobank, όσον αφορά την διάθεση των μηχανημάτων POS, λόγω των προνομιακών όρων προς τους ιατρούς μέλη του Συλλόγου μας.

Επισυνάπτεται η σχετική προσφορά στην οποία υπάρχουν οι προνομιακοί όροι για τους ιατρούς μέλη μας. Επισημαίνεται ότι για την προμήθεια των μηχανημάτων POS κάθε ιατρός μπορεί να επισκεφθεί το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank που επιθυμεί, με την αστυνομική και ιατρική του ταυτότητα.

Να τονιστεί ότι η προμήθεια μηχανήματος είναι προαιρετική και στη κρίση κάθε ιατρού. Ο ΙΣΑ θα προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια για τη βελτίωση των όρων απόκτησης τερματικών αποδοχής καρτών POS.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

10 σχόλια:

  1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩΣΩ 250€ ΣΤΗ EUROBANK + ΑΛΛΑ 5-10 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ (ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ) + 0,8% ΕΠΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΟΥ.

    ΑΣΕ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΟΥΡΙΕΡ (ΔΙΠΛΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ), ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ (ΠΑΝΕ ΤΑ ΔΑΣΗ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.

    ΒΑΛΕ ΚΙ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΙ.

    ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ. ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΛΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.
    ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΜΑ...ΑΣ ΕΙΝΑΙ?ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΜΑΓΚΑ.

      Διαγραφή
    2. Όταν ψηφίζατε τους κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ ''Ελπίζατε'',''Ανασαίνατε αξιοπρέπεια'' και άλλες τέτοιες μπολσεβίκικες αρλουμποφαμφάρες του πάλαι ποτέ ΚΚΕ εσωτερικού.Ζήστε λοιπόν τώρα συνάδελφοι το όνειρο των σοσιαλιστικών ''παραδείσων'' του Τσαουσέσκου, του Εμβέρ Χότζα, του Μοράλες, του Μαδούρο...διότι αυτούς ψηφίσατε, διότι εκεί στηρίξατε τις ελπίδες σας όντες θύματα και κορόιδα της 42χρονης φτιασιδωμένης πόρνης, που ονομάζεται ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ'' ΔΗΜ(Ι)ΟΚΡΑΤΙΑ, και η οποία τόσες δεκαετίες σας έκανε πλύση εγκεφάλου για του ''αγώνες της αριστεράς'',για την ''Ιερή αγελάδα'' της αριστεράς !!!
      Zήστε λοιπόν τον σοσιαλιστικό ''παράδεισο'',τον τελικό προορισμό μιας 42χρονης πορείας, και μην γκρινιάζετε. Απλώς να χαρείτε όσο μπορείτε τα ελάχιστα χρόνια που σας μένουν διότι οι ορδές των αλλόφυλων βαρβάρων εισβολέων-εποίκων,προσκεκλημένων των κυβερνώντων μπολσεβίκων,δεν θα σας αφήσουν πολλά περιθώρια...Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...Ο ΤΕΙΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ...ΑΛΛΑ Η 42ΧΡΟΝΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΦΛΩΣΕΙ !!!

      Διαγραφή
    3. Ο περιπτερας εξυπνακια πληρωνεται στο χερι!Δεν του υπογραφουν χαρτακια και οτι θυμηθει ο .......χρΕΟΠΥΥ μετα!Ουτε του κρατανε τκ 10%!Αληθεια δεν ειχαν ηδη ετοιμο το ποσο για να μας το επιστρεψουν?1,5 μηνα μετα,γνωριζει κανεις τιποτα?

      Διαγραφή
    4. Αν συγκρίνεις το περιπτερά με το γιατρό, να τος επισκέπτεσαι εκείνον όταν αρρωσταίνεις. Έχει DFEPON, ασπιρίνες και ...καλμολίνες. Και πλήρωσε τον με κάρτα.

      Διαγραφή
  2. Προφανώς και είναι αυτό που έγραψες.

    Γι αυτό και έγινε περιπτεράς.

    Αλλιώς, ένα δημοτικό θα το χε τελειώσει και θα ξερε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΥ ΑΝ ΑΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΓΚΑ ΑΣΧΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάνετε επιλογή σχολίων;
    Θέλετε μόνο ''νερόβραστα'',ακόμη και αν είναι υβριστικά,σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να πας στο περίπτερο να κάνεις εξετάσεις την άλλη φορά .Έχει και κουπόνια στην εφημερίδα ,θα σου βγει τσάμπα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό που κατάλαβα,από τα παραπάνω σχόλια των ανωνύμων ΓΙΑΤΡΩΝ,είναι ότι ήλθε η ώρα τους να πιαστούν στη φάκα της εφορίας...και γιαυτό σκούζουν!!!!Οσον αφορά το επίπεδο της παιδείας του περιπτερά,λίγο θα διαφέρει από το επίπεσδο χιλιάδων Ελλήνων γιατρών,που σπούδασαν στη Ρουμανία,Βουλγαρία,Γιουγκοσλαβία,κ.λ.π. βαλκανικές χώρες,με ΔΥΌ ΤΕΝΕΚΈΔΕς ΛΆΔΙ ,ΚΙΈΝΑ ΑΡΝΊ ΤΟ ΧΡΌΝΟ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή