Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Αναλώσιμα διαβήτη μόνο από φαρμακεία με ISO! Έκτακτη συνεδρίαση των φαρμακοποιών

Δευτέρα 26 Δεκέμβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Σε νέους μπελάδες φαίνεται ότι βάζει τους ασθενείς με διαβήτη ο ΕΟΠΥΥ, καθώς ζητά από τα φαρμακεία πιστοποίηση ISO προκειμένου να διαθέτουν ειδικά αναλώσιμα υλικά.

Αναστάτωση επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στους κόλπους των φαρμακοποιών μετά τις νέες απαιτήσεις της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Ο Οργανισμός έβγαλε νέο…φιρμάνι για τους φαρμακοποιούς, καθώς ουσιαστικά τους ζητά να διαθέτουν ISO, προκειμένου να διακινούν αναλώσιμα, ιατροτεχνολογικά υλικά και τρόφιμα ειδικής διατροφής!

Με τη νέα αυτήν απαίτηση, που φυσικά θα κοστίσει στις τσέπες των φαρμακοποιών, δε θα πληγεί μόνο ο κλάδος αλλά και οι ασθενείς μεταξύ αυτών και οι διαβητικοί που μένουν στον αέρα από 1.1.2017! Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ για τις νέες απαιτήσεις του ΕΟΠΥΥ: «Νέος παραλογισμός ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία! Ζητείται και ISO»

Τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για τους διαβητικούς έκρουσε ο ίδιος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος ο οποίος κατά την ενημέρωση των φαρμακοποιών επεσήμανε πως τίθεται πλέον σοβαρό θέμα χορήγησης αναλωσίμων διαβήτη από τα φαρμακεία από τις αρχές του χρόνου, δεδομένου ότι ξαφνικά ο ΕΟΠΥΥ ζητάει πιστοποίηση ISO από όλα τα φαρμακεία ανεξαιρέτως προκειμένου να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση.

Έκτακτη συνεδρίαση

Γι αυτό και ο κλάδος συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα (27 Δεκεμβρίου) και λίγο πριν εκπνεύσει το 2016.
Οι μέχρι τώρα συζητήσεις πάντως δε φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα, καθώς παρά τις πιέσεις της συνδικαλιστικής ηγεσίας των φαρμακοποιών προς τον ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, λύση στη διαφωνία δε βρέθηκε.
Γι αυτό και ο κλάδος συνεδριάζει εκτάκτως με μόνο θέμα αν θα πρέπει υπογραφεί ή όχι συλλογική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Πάντως σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν σοβαρές δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των διαβητικών οι οποίοι προμηθεύονται τα αναλώσιμα υλικά τους από τα φαρμακεία της γειτονιάς.

Αξιοσημείωτο του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους των φαρμακοποιών είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου συνιστά στους φαρμακοποιούς να μην προχωρήσουν σε μεγάλες προμήθειες αναλωσίμων υλικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου