Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΙΣΑ: Το βαρύ «χαρτί» του ιατρικού τουρισμού για την Ελλάδα : Ο ιαματικός τουρισμός



Onmed.gr

Τα σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον ιατρικό τουρισμό, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνέδριου Ιαματικής Ιατρικής που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής , την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΚΕΔΕ, στις 16-17-18 Δεκεμβρίου 2016, στην λουτρόπολη της Αιδηψού.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ο ιδανικός τουριστικός προορισμός, λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλους, της ιστορίας και των μνημείων της, ενώ τα τελευταία χρόνια η χώρα μας εξελίσσεται σε ιδανικό προορισμό και για ιατρικό τουρισμό, λόγω του εκσυγχρονισμού των υποδομών, των υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακών μονάδων και κυρίως λόγω του διεθνώς καταξιωμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Οι φυσικές πηγές και οι κλιματολογικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την ιατρική υποδομή της χώρας μας, και σε συνεργασία με το άριστο ελληνικό ξενοδοχειακό δυναμικό, κάνουν τον Ιατρικό τουρισμό άκρως ανταγωνιστικό προϊόν στην παγκόσμια αγορά, προσελκύοντας μεγάλο αριθμών ασθενών τουριστών», επεσήμανε ο κ. Πατουλης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής κος Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογίας - τ. Αντιπρύτανης και Νομικός, καθώς και επιστήμονες διεθνούς κύρους παρουσίασαν τα καινούργια δεδομένα σχετικά με την επίδραση της Ιαματικής Ιατρικής ως συμπληρωματικής Ιατρικής στην θεραπεία, αποκατάσταση και πρόληψη της υγείας του ανθρώπου. Παράλληλα οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λουτροπόλεις, σχετικά με την ανάπτυξη και πιστοποίηση των κατάλληλων υποδομών, για τη υποδοχή πελατών του ιαματικού τουρισμού.

Όπως επεσήμαναν η βασική ιδέα είναι ότι οι πολλές και σημαντικές πηγές που υπάρχουν σήμερα πρέπει να εξελιχθούν από Θερμαλιστικά Κέντρα, σε Κέντρα Ιαματικής Ιατρικής (Health Resorts), σε συνδυασμό με όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και το υπέροχο βιοκλίμα της Ελλάδος δίνοντας έτσι προστιθέμενη αξία στο τουρισμό των τεσσάρων εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου