Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Κλήση για παροχή γραπτών εξηγήσεων ιατρών για συνταγογράφηση

Προς την ΥΠΕΔΥΦΚΑ
Μενάνδρου 64, Αθήνα

Αθήνα 22/12/2016
ΑΠ 16744

Θέμα: Κλήση για παροχή γραπτών εξηγήσεων ιατρών για συνταγογράφηση

Αξιότιμοι κύριοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχει λάβει γνώση πολλών κλήσεων για απολογία προς ιατρούς, οι οποίοι φέρονται να έχουν τελέσει παρατυπίες όσον αφορά την συνταγογράφηση.

Η ΥΠΕΔΥΦΚΑ έχει προβεί σε ελέγχους από τους οποίους αποδίδονται ευθύνες σε ιατρούς για ζητήματα τα οποία όμως δεν έχουν νομικό έρεισμα. Ειδικότερα κατηγορούνται ιατροί ότι συνταγογράφησαν φάρμακα εκτός ειδικότητας, αν και εν τέλει αποδεικνύεται ότι ορθά ανέγραψαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα, καθότι ήταν εντός του γνωστικού αντικειμένου τους. Επίσης πολλές φορές οι ιατροί βρίσκονται απολογούμενοι για ζητήματα γραμματειακά και ουχί ιατρικά λόγω του φόρτου εργασίας και της συνεχιζόμενης αλλαγής του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Ο ΙΣΑ είναι υπέρμαχος του ελέγχου ώστε να μην υφίστανται ζητήματα πλημμελούς άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος πλην όμως πρέπει οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται με ιατρικά κριτήρια και όχι με λογιστικά. Η άσκηση της ιατρικής είναι καθήκον του ιατρού και δεν πρέπει να παρακωλύεται αλλά να προωθείται.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

2 σχόλια:

  1. Οι λογαριασμοι στο τελος του χρονου δεν βγαινουν και παλι. Αφου τα clow back και rebate δεν μας γεμιζουν τα ταμεια, ας εφευρουμε καμια ιατρικη παρανομια για να ριξουμε κανα χιλιαρικακι προστιμο στον καθε ιατρο που ζει απο την επισκεψη. Τι δεν καταλαβαινετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σχεση εχει ο ΙΣΑ με την υπερασπιση των συμφεροντων των μελων του ? ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.Ν Αγγελοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή