Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Τα «χρυσά» μπόνους του ΕΟΠΥΥ! Πως θα μοιραστούν εκατομμύρια σε προγράμματα ενημέρωσης και πριμ

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Χρυσά μπόνους θα μοιράζει από το νέο έτος ο …γαλαντόμος ΕΟΠΥΥ σε προγράμματα ενημέρωσης αλλά και σε πριμ.

Μπορεί να χρωστά σε όλους τους ιδιώτες παρόχους κοντά στο 1,6 δις ευρώ (σε γιατρούς, εργαστήρια, διαγνωστικά, κλινικές, εταιρείες κ.λ.π.), αλλά η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ φαίνεται πως έχει διάθεση να μοιράσει εκατομμύρια σε προγράμματα ενημέρωσης αλλά και σε μπόνους!

Συγκεκριμένα όπως δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (23.12.2016), τα χρήματα που θα προκύπτουν από ποινές και κουρέματα που θα επιβάλλονται στους…απλήρωτους ιδιώτες παρόχους (γιατρούς, κλινικές, κλπ) θα μοιράζονται στη συνέχεια ως μπόνους στους εργαζόμενους (4 εκατ. ευρώ) που συμμετέχουν στην επιβολή των προστίμων αυτών, αλλά και σε προγράμματα ενημέρωσης προς τους ασφαλισμένους (2 εκατ. ευρώ) για τους …σκοπούς του ΕΟΠΥΥ.

Άγνωστο παραμένει ποια ενημέρωση είναι αυτή που θα βελτιώσει τη ζωή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ και θα προσφέρεται από τον Οργανισμό, την ώρα που οι παροχές όλο και μειώνονται.

Το θέμα είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr και μάλιστα είχε προκαλέσει και τις έντονες αντιδράσεις γιατρών και φαρμακοποιών, καθώς φαίνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ θα επιδιώκει να επιβάλει πρόστιμα και κουρέματα ώστε στη συνέχεια να γίνεται…γαλαντόμος και να μοιράζει μπόνους.


Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στο …Χριστουγεννιάτικό ΦΕΚ, κάθε χρόνο ποσοστό 20% και μέχρι 4 εκατ. ευρώ, θα διανέμεται στο προσωπικό ως εξής: «ανάλογα με τη θέση, το βαθμό του, καθώς και το βαθμό συμμετοχής του τόσο κατά το στάδιο του σχεδιασμού των νέων μεθοδολογιών ελέγχου όσο και κατά το στάδιο διενέργειας των ανωτέρω ελέγχων».

«Χρυσά» προγράμματα ενημέρωσης από τον ΕΟΠΥΥ

Τι κι αν ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε όποιον μιλά …Ελληνικά και μάλιστα πολλά ιατρεία κινδυνεύουν και με λουκέτο επειδή τους οφείλονται χιλιάδες ευρώ, ο …large ΕΟΠΥΥ θα μοιράζει 2 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο από τα χρήματα που θα προκύπτουν από τις ποινές και τα κουρέματα των παρόχων, για την «προαγωγή προγραμμάτων ενημέρωσης προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, αναφορικά με τους σκοπούς και τους στόχους του σε δεδομένη χρονική περίοδο»

Τα 2 εκατ. ευρώ θα αντιστοιχούν στο 10% των προστίμων που θα επιβάλλονται.


Επίσης ποσοστό 20%, το οποίο δε θα υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ, θα χρησιμοποιείται «για την ανάπτυξη των υποδομών του Οργανισμού τόσο σε νέες τεχνολογίες, που σχετίζονται με τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό των δαπανών, καθώς και με την ανάπτυξη συστημάτων δημιουργίας νέων πηγών εσόδων, όσο και σε κτηριακές εγκαταστάσεις».

Με το υπόλοιπο 40% θα καλύπτει υποχρεώσεις του Οργανισμού προς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των Δ.Υ.Πε., ενώ με άλλο ένα 10% «θα καλύπτει λοιπές υποχρεώσεις του Οργανισμού.»

Τα χρυσά μπόνους του ΕΟΠΥΥ είχαν προκαλέσει αντιδράσεις στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) ο οποίος έκανε λόγο για «κυνηγούς κεφαλών» αφού ο ΕΟΠΥΥ θα δίνει μπόνους ακόμη και 4 εκατ. ευρώ σε όσους ασχολούνται με την εκκαθάριση των παλαιών χρεών του Οργανισμού και επιβάλουν πρόστιμα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε ζητήσει ο ΠΙΣ: «Μπλοκάρουν το «χρυσό» μπόνους 4 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί του ΠΙΣ! Τι αποφάσισαν» .


Όμως παρά τις αντιδράσεις στους γιατρούς κανενός το …αυτί δεν ίδρωσε στο υπουργείο Υγείας ούτε στον ΕΟΠΥΥ.

Ούτε στις αντιδράσεις των φαρμακοποιών υπήρξε κάποια απάντηση παρότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) καταδίκασε ευθέως τα χρυσά μόνους αφού θεωρούσε ότι υπάρχει συμφέρον να επιβάλλονται πρόστιμα.. Δείτε ΕΔΩ τι έλεγαν οι φαρμακοποιοί: «Φαρμακοποιοί: «Έχει συμφέρον ο ΕΟΠΥΥ να επιβάλει πρόστιμα»! Δείτε τη διάταξη με τα «μπόνους» 4 εκατ.ευρώ»

Άγνωστο παραμένει για ποιο λόγο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε το πράσινο φως να μοιραστούν εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που τα κονδύλια αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος των ασφαλισμένων, οι οποίοι μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις περιμένουν μήνες για να εισπράξουν τα χρήματά τους από αναλώσιμα από τον ΕΟΠΥΥ.

2 σχόλια:

  1. ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΙΟΝ.....
    ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΕΙΩΝ......
    ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΩΝ......
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΙΣΩΝ ........ΙΣΩΝ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EAΝ ΔΕΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ?ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ.ΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή