Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ραντεβού χωρίς χρέωση σε ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας με 2 βήματα




Τη δυνατότητα δωρεάν «κλεισίματος» ραντεβού σε όλες τις μονάδες ΠΕΔΥ και στα περισσότερα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) έχουν από τα μέσα Δεκεμβρίου οι πολίτες όλης της χώρας, μέσω της νέας υπηρεσίας «Ηλεκτρονικών Ραντεβού – eRDV» που πλέον βρίσκεται σε πλήρη παραγωγική λειτουργία.

Επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική σελίδα rdv.ehealthnet.gr, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν το κοντινότερο σημείο φροντίδας και να επιλέξουν το χρονικά εγγύτερο ραντεβού, αφού το σύστημα τροφοδοτείται συνεχώς με τη διαθεσιμότητα των μονάδων ΠΕΔΥ και των ΚΥ.

H σχετική διαδικασία είναι απλή και απόλυτα ασφαλής. Η πρόσβαση στην υπηρεσία πραγματοποιείται εύκολα με την εισαγωγή των κωδικών που χρησιμοποιούνται στο taxisnet για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Ακολούθως ο ενδιαφερόμενος επιλέγει:

τη Μονάδα ΠΕΔΥ και ΚΥ,
την ειδικότητα
ή ακόμα και το γιατρό

κι εντελώς δωρεάν «κλείνει» το ραντεβού του.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και στις υπόλοιπες Μονάδες Υγείας της ΠΦΥ. Επίσης, σύντομα, όλοι οι ιδιώτες γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν τη διαθεσιμότητά τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού, είτε για ιδιωτικό ραντεβού είτε για ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ, ώστε να εμφανίζονται στις αναζητήσεις των πολιτών.

Η υπηρεσία των ηλεκτρονικών ραντεβού προσδοκά να εξυπηρετήσει αλλά και να ανακουφίσει οικονομικά τους πολίτες, αφού δεν θα είναι πλέον αναγκασμένοι να επιβαρύνονται για το κλείσιμο των ραντεβού τους καλώντας στα 5ψηφία τηλεφωνικά κέντρα. Σ’ ό,τι αφορά δε τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες, τους δίνεται η δυνατότητα να κλείνουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ,ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ. ΕΝΩ ΑΣΦΑΛΙΖΩ ΕΓΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ Α.Μ.Κ.Α ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή