Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Δελτίο Τιμών Φαρμάκων: Από 16 Φεβρουαρίου ισχύουν για τα φαρμακεία οι νέες τιμές

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Άργησε, ήρθε, καταργήθηκε, ξαναήρθε και παρέχει δυνατότητα ενστάσεων μέχρι τις 4 Ιανουαρίου. Ο λόγος για το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που μειώνει εκ νέου τις τιμές πολλών σκευασμάτων που θα εξοικονομήσει περί τα 80 εκατ. ευρώ (ετησίως) και θα ισχύσει στα φαρμακεία από 16 Φεβρουαρίου του νέου έτους καθώς δόθηκε η επιπλέον παράταση που ζητούσαν οι φαρμακοποιοί μετά την έκδοση του Συμπληρωματικού Δελτίου Τιμών με τις εθελούσιες μειώσεις 184 γενοσήμων.

Όπως αναφέρεται σε απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, "αποφασίζουμε την έκδοση Δελτίου Τιμών Φαρμάκων Ανθρώπινης χρήσης και τον καθορισμό των ανώτατων τιμών πώλησης των εν λόγω φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, που θα ισχύσουν σε όλη την Επικράτεια, ως ο συνημμένος πίνακας (οπτικός δίσκος. CD).

Άρθρο 2

Στις Χονδρικές και Νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας. Στις Λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογών ΦΠΑ ήτοι 6% ή 13% ανά περίπτωση. Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,89% και κατά 3,54% για συντελεστή 13%.

Άρθρο 3 Το παρόν Δελτίο αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.

Το παρόν Δελτίο ισχύει:

Για τους ΚΑΚ, τα Νοσοκομεία και τις Ιδιωτικές Κλινικές εντός των οποίων λειτουργεί φαρμακείο, από 27-12-2016.
Για τις φαρμακαποθήκες και συνεταιρισμούς από 27-1-2017
Για τα φαρμακεία από 16-2-2017

Οι ενστάσεις επί του αναρτημένου δελτίου τιμών θα υποβληθούν αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση med.price@moh.gov.gr της Δ/νσης Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Υπουργείου Υγείας, από την επομένη της ανάρτησής του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και έως την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 , ώρα 11.59 μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου