Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Κραυγή αγωνίας από τους ρευματοπαθείς Ελλάδας

Τετάρτη 21 Δεκέμβριος 2016

Απέστειλαν σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό υγείας

Health Report.gr

«Τον κώδωνα του κινδύνου” κρούει η νεοσύστατη Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, γονέων, κηδεμόνων & φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα «Ρευμαζήν», για την ενδεχόμενη καθυστέρηση στην πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες, λόγω της αλλαγής του τρόπου αποζημίωσης των καινοτόμων φαρμάκων, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό.

Με την επιστολή αυτή, η οποία μάλιστα κοινοποιείται και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, κ. Α. Τσίπρα, η «Ρευμαζήν» τονίζει την εξέχουσα σημασία και το θεραπευτικό όφελος που έχει η έγκαιρη πρόσβαση των πασχόντων από χρόνια νοσήματα στα καινοτόμα φάρμακα. Σημειώνει δε πως με τις επικείμενες αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο, η πρόσβαση σε αυτά ενδέχεται να καθυστερήσει ως και 4 χρόνια, κάτι που τοποθετεί τη χώρα μας σε θέση «ουραγού» στην Ευρώπη και θα επιβαρύνει έτι περαιτέρω τα προβλήματα υγείας των ρευματοπαθών με μη αναστρέψιμες αναπηρίες και φυσικά ακόμη μεγαλύτερο κόστος στους ίδιους τους ασθενείς και στο ασφαλιστικό μας σύστημα.

Η επιστολή της «Ρευμαζήν» καταλήγει με την προτροπή προς τον κ. Υπουργό να αποφύγει πρακτικές που εμποδίζουν την πρόσβαση στην καινοτομία και να προχωρήσει σε αλλαγές δομικού χαρακτήρα, όπως είναι η Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας στη χώρα μας, τα θεραπευτικά πρωτόκολλα για όλα τα νοσήματα, η καταγραφή των ασθενών (registries), η διείσδυση των γενοσήμων κ.α., ώστε να υπαρχει η δυνατότητα της καλύτερης δυνατής πρόσβασης των ασθενών σε θεραπείες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου