Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΠΦΣ: Οδηγίες προς ναυτιλομένους

Ακόμη και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί το Διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ να βοηθήσει τους φαρμακοποιούς στις συναλλαγές τους με τον ΕΟΠΥΥ


Ακόμη και με τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προσπαθεί το Διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ να βοηθήσει τους φαρμακοποιούς στις συναλλαγές τους με τον ΕΟΠΥΥ. Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγίες που δίνει είναι οι εξής!

1) Εκτυπώστε από το www.eopyykmes.gr την βεβαίωση για τα rebate, τις απορρίψεις συνταγών (αν υπάρχουν) και τις ασφαλιστικές εισφορές. Εκδώστε συνολικό (μπορείτε και ξεχωριστό ανα κατηγορία ΦΠΑ) πιστωτικό τιμολόγιο (εκτός των ασφαλιστικών εισφορών) με ημερομηνία 31/12/2016, αφού φυσικά πρώτα αποφορολογήσετε τα ποσα ανάλογα με τα ΦΠΑ.

2) Για προληπτικούς λόγους, μαζί με την απογραφή των ναρκωτικών, απογράψτε σε ξεχωριστό χαρτί όλα τα αναλώσιμα σακχαρώδους διαβήτη (ταινίες, σκαρφιστήρες, βελόνες) που έχετε στις 31/12/2016 και κρατήστε το στο φαρμακείο. Από 1/1/2017 η διαδικασία χορήγησης αναλωσίμων μέσω e-ΔΑΠΥ παύει να ισχύει και θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την οικονομική αξία των αποθεμάτων μας .

3) Εκδίδεται εντός ολίγου Δελτίο Τύπου και ενημέρωση για τα μέλη μας, για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για την Συλλογική Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ σχετικά με τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και τα αναλώσιμα. Η συνεχιζόμενη απαίτηση πιστοποίησης των φαρμακείων για τη χορήγηση αναλωσίμων, είναι όχι μόνο εκτός πραγματικότητας, αλλά και ανεφάρμοστη δεδομένου ότι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Ελληνικός φορέας πιστοποίησης, δηλαδή το ΕΚΑΠΤΥ που προωθεί το Υπουργείο Υγείας, διαθέτει μόλις …. 13 ελεγκτές για τα 11.000 φαρμακεία, πράγμα που απαιτείται χρονικό διάστημα 28 μηνών για την ... πιστοποίηση! Παρόλο που έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, όπως πχ το Βέλγιο, την Ιταλία, την Σερβία, όπου δεν υπάρχει καμιά τέτοια υποχρέωση, οι κρατικοί φορείς επιμένουν στην εφαρμογή ... "ευρωπαίκών οδηγιών". Η ύπαρξη πιστοποίησης όπου υπάρχει είναι προαιρετική και η μη ύπαρξή της δεν αποτελεί απαγορευτικό παράγοντα πώλησης οποιουδήποτε προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου