Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Στα κάγκελα λογοθεραπευτές και παιδοψυχολόγοι για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Δείτε τη σύμβαση

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 
Health Report
Χωρίς να γνωρίζουν τι τους περιμένει καλούνται και οι επαγγελματίες του χώρου της ειδικής αγωγής που ασχολούνται κυρίως με παιδιά, να υπογράψουν άρον άρον σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κλάδος των επαγγελματιών του χώρου της ειδικής αγωγής (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, παιδοψυχολόγοι και Κέντρα παροχής συναφών υπηρεσιών), ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή πως πρέπει να υπογράψει νέες συμβάσεις. Δείτε ΕΔΩ τι έγινε αντίστοιχα με τις εταιρείες αναλώσιμων υλικών: «ΕΟΠΥΥ: Στο παραπέντε υπογραφές συμβάσεων για αναλώσιμα υλικά! Όλο το παρασκήνιο»

Συγκεκριμένα, όπως λένε οι εκπρόσωποι του κλάδου, στις 23/12/16 απέστειλε το σχέδιο της νέας σύμβασης, δίνοντας περιθώριο έως τις 27/12/16, για κατάθεση προτάσεων, αλλαγών και τροποποιήσεων. Το παραπάνω χρονικό περιθώριο αποτελεί από μόνο του απόδειξη ότι ο Οργανισμός ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για διαβούλευση, καθώς δεν παρείχε ούτε μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα επεξεργασίας της σύμβασης.

Μιας σύμβασης που αφενός είναι καταχρηστική (δικαιώματα μόνο στον ΕΟΠΥΥ και υποχρεώσεις-κυρώσεις μόνο στους επαγγελματίες) και αφετέρου είναι ασαφής και χωρίς καμία επεξεργασία (copy-paste άλλων συμβάσεων, καθώς σε παράγραφο αναφέρονται «οπτικά είδη»).

Παράλληλα, η σύμβαση αυτή δημιουργεί εκ νέου «κλειστά επαγγέλματα», σε μια ελεύθερη αγορά. Δεν υπολογίζονται λοιπόν, οι πραγματικές ανάγκες των εξυπηρετούμενων (κατά βάση ανήλικα παιδιά), των επαγγελματιών, των εργαζομένων και των επιχειρηματιών στο χώρο της ειδικής αγωγής.

Η εν λόγω σύμβαση, σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους κλάδου, το μόνο που θα επιφέρει είναι γονείς και παιδιά χωρίς υποστήριξη, εργαζόμενους χωρίς εργασία και για πολλοστή φορά επιχειρήσεις με λουκέτα!

Πατήστε παρακάτω στο link για να δείτε τη σύμβαση

1 σχόλιο:

  1. Ελπιζω κ. Μαστορακου να ειστε προετοιμασμενοι για τον βεβαιο αιφνιδιασμο που προετοιμαζει και για εμας ο Μπαταχτσιμης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή