Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Φαρμακοποιοί με φαρμακεία και μετά τη συνταξιοδότηση! Τι προβλέπει τροπολογία του υπ.Υγείας

Πέμπτη 22 Δεκέμβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Εν ενεργεία θα μπορούν να παραμένουν και μετά τη συνταξιοδότησή τους οι φαρμακοποιοί στη χώρα μας.

Ειδικότερα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας στο σχέδιο νόμου για τον Πτωχευτικό Κώδικα του υπουργείου Δικαιοσύνης, προβλέπεται ότι οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων και φαρμακαποθηκών, θα παραμένουν σε ισχύ και μετά τη συνταξιοδότηση των φαρμακοποιών, οι οποίοι όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «έχουν εφεξής το δικαίωμα από την ημέρα της συνταξιοδότησης και μετά να μετέχουν με οποιαδήποτε σχέση σε εταιρείες φαρμακείου ή φαρμακαποθήκης».

Με τη ρύθμιση αυτοί αναμένεται να διευκολυνθούν πολλοί φαρμακοποιοί οι οποίοι αναγκάζονταν να κλείσουν τα φαρμακεία τους μετά τα 65 έτη, μεταβιβάζοντας υποχρεωτικά την περιουσία τους.

Μάλιστα είναι γνωστό το φαινόμενο εδώ και χρόνια ότι πολλοί φαρμακοποιοί όταν περνούσαν τα χρόνια μεταβίβαζαν εικονικά το φαρμακείο τους σε άλλα πρόσωπα καταβάλλοντας και ένα αντίτιμο προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίζουν τη λειτουργία του φαρμακείου τους.

Σε με περίοδο άλλωστε που ο κλάδος περνά και εκείνος δύσκολα, πολλοί είναι αυτοί που επιδιώκουν να συνεχίσουν να εργάζονται.


Βέβαια η νέα ρύθμιση του υπουργείου Υγείας για τη συνέχιση της διατήρησης της άδειας του φαρμακείου και μετά τη συνταξιοδότηση του φαρμακοποιού, ενδεχομένως να δυσκολέψει τη νέα γενιά των φαρμακοποιών που θέλει να μπει ενεργά στο επάγγελμα.

2 σχόλια:

  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ,ΘΥΜΙΖΟΥΝ COSA NOSTRA .
    ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ;
    ΕΣΕΝΑ ΡΩΤΑΩ ΣΥΝΤΡΟΦΕ[ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ....]ΒΑΡΥΜΑΓΚΑ ΠΟΛΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας τα λεει καλα η δημοσιογραφος.Οταν ενας φαρμακοποιος επροκειτο να βγει στην συνταξη πουλουσε την αδεια του φαρμακειου σε καποιον αφου προηγουμενως τον εκανε συνεταιρο.Προσφατα σε επαρχειακη πολη πουληθηκε αδεια 300000 ευρω μαυρα.Τωρα το μονο που μενει ειναι να κλεισουν και τις φαρμακευτικες σχολες

    ΑπάντησηΔιαγραφή