Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ 
(ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ)
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ.279-ΕΙΔ-2658
ΚΑΝΙΓΓΟΣ 19 Τ.Κ. 10677, ΤΗΛ. 2103845732, ΦΑΞ 2103834869
Ηλεκτρονική διεύθυνση www.poseyppedy.gr email: info@poseyppedy.gr

Αθήνα, 21-12-2016
Αρ. Πρωτοκ. : 312

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 21/12/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΠΥ-ΠΕΔΥ) με τον αν. Γενικό Γραμματέα για την ΠΦΥ του Υπουργείου Υγείας κ. Στ. Βαρδαρό. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Π. Ψυχάρης, ο Γ. Γραμματέας Δ. Λιανός και ο Ταμίας Σ. Προβατάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από τον ΣΕΥΠ ΕΟΠΠΥ-ΠΕΔΥ Αττικής ο Γ. Γραμματέας Π. Γαβράς και το μέλος του ΔΣ Γ. Κοτταρά.

Τονίσαμε στον κ. Βαρδαρό την έντονη ενόχλησή μας για την εγκύκλιο που εξέδωσε στις 16/12/2016. Την θεωρούμε τουλάχιστον άδικη και μειωτική για τους γιατρούς των Μονάδων του ΠΕΔΥ και τονίσαμε ότι μπορεί να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις και επιθέσεις στους γιατρούς.

Οι συνάδελφοι της Πρωτοβάθμιας ανέκαθεν εξυπηρετούν πέραν των τακτικών ραντεβού και όλα τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά που εμφανίζονται. Ο κ. Βαρδαρός κατανόησε τα προβλήματα που δημιούργησε η εγκύκλιος και μας δήλωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις του η υποβάθμιση του ρόλου του γιατρού. Ζητήσαμε και συμφωνήσαμε στην έκδοση νέας εγκυκλίου από το Γ. Γραμματέα την οποία και αναμένουμε άμεσα.

Περαιτέρω θίξαμε τα θέματα που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία των Μονάδων του ΠΕΔΥ. Όσον αφορά τη χρονική διάρκεια των ραντεβού συμφωνήσαμε στην αύξηση της χρονικής διάρκειας της εξέτασης των ραντεβού στα πλαίσια της βελτίωσης της παρεχόμενης φροντίδας, προς τους πολίτες. Τις προσεχείς ημέρες θα καταθέσουμε πλήρες σχέδιο – πρόταση της Ομοσπονδίας.

Η απάντηση του Γενικού Γραμματέα ήταν ότι είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η αναβάθμιση του ρόλου του γιατρού προς όφελος του ασθενή.

Συμφωνήθηκε κατ’ αρχή η αύξηση της διάρκειας εξέτασης. Σε σχέση με τη φημολογούμενη επέκταση του ωραρίου της χρονικής λειτουργίας όλων των Μονάδων του ΠΕΔΥ, τονίσαμε την έντονη διαφωνία μας, διότι δεν είναι δυνατόν να στηριχθεί, με τις υπάρχουσες συνθήκες στις Μονάδες και μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.

Ο κ. Βαρδαρός μας είπε ότι βλέπει θετικά τις προτάσεις μας. Επιζητεί δε την πιο στενή συνεργασία με την Ομοσπονδία για να δοθούν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα της ΠΦΥ. Τέλος θίξαμε τα ειδικά προβλήματα που συνεχίζουν να είναι άλυτα στην 3η και 4η ΥΠΕ καταθέτοντας ειδικό υπόμνημα. 

Επαναλάβαμε τις πάγιες θέσεις της Ομοσπονδίας για τα προβλήματα με τις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις καθώς και το αίτημα για επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων. 

Ζητήσαμε επίσης την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων σύμφωνα με το Νόμο 4368/2016 σε όλες τις ΥΠΕ. Λάβαμε τη δέσμευση ότι θα προωθηθεί. 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΨΥΧΑΡΗΣ      Δ. ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου