Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Νοσοκομειακοί Γιατροί: Μας γύρισε την πλάτη το υπ.Εργασίας! Στα κάγκελα για το ασφαλιστικό

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Στα κάγκελα είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) καθώς και κουρεύονται οι μισθοί και οι συντάξεις τους και δεν τον δέχτηκε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους για το νέο ασφαλιστικό.

Ακόμη πιο δύσκολες ημέρες έρχονται για τους νοσοκομειακούς γιατρούς από τις αρχές του χρόνου καθώς το νέο ασφαλιστικό θα φέρει νέες επιβαρύνσεις και εισφορές.

Οι γιατροί που μετέβησαν στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του ασφαλιστικού με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αναγκάστηκαν να περιμένουν πίσω από κλειστές πόρτες καθότι δεν έγιναν δεκτοί.

Έτσι σημειώνουν: «Καταγγέλλουμε την εξοργιστική και απαξιωτική στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η οποία αρνήθηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ και άλλων Ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών, παρά το γεγονός ότι εδώ και μέρες η ΟΕΝΓΕ είχε απευθύνει επίσημα αίτημα για συνάντηση».

Γι αυτό και οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εφαρμογή του νόμου «που κουτσουρεύει τις συντάξεις, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές και έτσι μειώνει παραπέρα τις ήδη πετσοκομμένες, κατά 40%, αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών.

Απόδειξη για τις συνέπειες του αντιασφαλιστικού εκτρώματος είναι ότι με την εφαρμογή του, το τσεκούρι σε βάρος συνταξιούχων και ασφαλισμένων στην τετραετία 2016-2019, ανέρχεται στα 8,2δις, όπως προκύπτει από την ίδια την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι:

Με την στάση τους αυτή η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Πετρόπουλος:

1. Έδειξαν πως ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας.

2. Επιβεβαίωσαν την καταστροφικότητα του νέου (αντι-) ασφαλιστικού νόμου αφού δεν τολμούν ούτε καν να αντικρύσουν κατά πρόσωπο τους εκπροσώπους ενός ολόκληρου κλάδου.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών σε αγωνιστική εγρήγορση και θα συζητήσει στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο πρόγραμμα κινητοποιήσεων.
Πάντως μέχρι στιγμής το υπουργείο Εργασίας έχει δώσει διευκρινίσεις για την εφαρμογή του νόμου κυρίως στους παλαιούς ασφαλισμένους γιατρούς (πριν από το 1993) αφήνοντας στην άγνοια τους νέους. Δείτε ΕΔΩ όλες τις απορίες και τα ερωτήματα για τους νέους γιατρούς και την εφαρμογή του ασφαλιστικού: «Τι αλλάζει με το ασφαλιστικό για τους νέους γιατρούς του ΕΣΥ από το 2017! Οι απορίες και τα κενά»

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πάντως (ΟΕΝΓΕ) προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις προκειμένου να μην εφαρμοστεί ο νόμος στον κλάδο.

1 σχόλιο:

  1. τον κατρουγκαλο πρεπει να βρειτε.εβαλαν το ασχετο το κοριτσακι να βγαλει το φιδι απο την τρυπα.τιποτα δεν προκειται να αλλαξει.και οτι εχει γινει εως τωρα στην υγεια μας εχει διαλυσει.τελικα μονο αν μας διαλυσουν μπορει να καταλαβουμε τη δυναμη που εχουμε ο ιατρικος κοσμος κ ισως ενωθουμε για κατι καλυτερο.καποτε και το φιλοτιμο θα στερεψει,αλλα και το μετρητο θα στερεψει.και οι νοσοκομειακοι δεν εχουν POS.θα περιμενουμε εως τοτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή