Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΕΟΠΥΥ: Στο παραπέντε υπογραφές συμβάσεων για αναλώσιμα υλικά! Όλο το παρασκήνιο

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Health Report.gr

Σε «πυρετό» διαβουλεύσεων βρίσκεται ο ΕΟΠΥΥ με τις εταιρείες που προμηθεύουν με αναλώσιμα υλικά στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.



Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα αποζημιώνονται τα διάφορά υλικά όπως είναι τα ορθοπεδικά και αναπνευστικά είδη, αναλώσιμα για το διαβήτη, διαιτητικά σκευάσματα και γυαλιά.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι εταιρειών εμπορίας ιατροτεχνολογικού υλικού αφού εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι από τον Οργανισμό, επισημαίνουν ότι θα αναγκαστούν να υπογράψουν στο παραπέντε τις νέες συμβάσεις, γιατί διαφορετικά κινδυνεύουν να μην εξοφληθούν.

Ωστόσο τα σημεία αγκάθια είναι πολλά και οι εκπρόσωποι των εταιρειών δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να πέσουν αμαχητί. Διαβάστε ΕΔΩ το τι ζήτησε: Χριστουγεννιάτικα «χτύπησε» και πάλι ο ΕΟΠΥΥ: 15.000 ευρώ για να γίνεις προμηθευτής!

Ένα είναι σίγουρο ότι όσοι υγειονομικοί κλάδοι συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ είναι ετοιμοπόλεμοι για πιθανές νέες απαιτήσεις από τον Οργανισμό.

Πάντως έγκυρες πληροφορίες του Healthreport.gr αναφέρουν ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σε μια προσπάθεια να »χρυσώσει» το χάπι ώστε να πέσουν τελικά οι υπογραφές, εξετάζει το σενάριο, οι προμηθευτές να πληρώνονται απευθείας από τον Οργανισμό.

Την ίδια στιγή εξετάζει το ενδεχόμενοοι ασθενείς αν και εφόσον ο Οργανισμός γίνει ηλεκτρονικός, να προμηθεύονται τα αναλώσιμα υλικά ανάλογα με την πάθηση τους, πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή που προβλέπεται χωρίς στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Μέτωπο με φαρμακοποιούς

Το τελευταίο 24ωρο γίνονται έντονες διαβουλεύσεις προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή με τους φαρμακοποιούς ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι. Στο πλαίσιο αυτό οι νομικές υπηρεσίες του ΠΦΣ βρίσκονται σε συνεννόηση με αυτές του ΕΟΠΥΥ και τον ΕΟΦ, επεξεργαζόμενες μια κοινά αποδεκτή συλλογική σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου