Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων! Γιατί λείπουν βασικά φάρμακα

Γράφει: Μαρία Γλένη 
Health Report.gr

Αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων από βασικά φάρμακα καθώς οι ελλείψεις φθάνουν πλέον στο πιο ακραίο σημείο.

Καιρό τώρα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταγγέλλει ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά αλλά το …αυτί των αρμοδίων δεν ιδρώνει. Τι κι αν ασθενείς τρέχουν από φαρμακείο σε φαρμακείο μήπως και βρουν το φάρμακό τους. Η κατάσταση παραμένει η ίδια και τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί δε φαίνεται να είναι αποτελεσματικά.

Οι φαρμακοποιοί μέσω του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου καταγγέλλουν ότι οι ελλείψεις φαρμάκων φθάνουν πλέον σε τραγικό σημείο.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο κλάδος γίνεται καθημερινά «μπαλάκι» μεταξύ φαρμακαποθηκών και εταιρειών.

Γι αυτό και με αφορμή συγκεκριμένη περίπτωση, εστάλη για το θέμα εξώδικος δήλωση προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον Ε.Ο.Φ. (Διεύθυνση Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων, Τμήμα Ελέγχου Κυκλοφορίας), τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται , ζητείται να διευκρινισθεί :

α) αν οι ποσότητες φαρμάκων που διαθέτουν οι φαρμακευτικές εταιρείες εις την ελληνική αγορά είναι επαρκείς για την κάλυψη των αναγκών σύμφωνα με τις ανωτέρω κείμενες διατάξεις, και

β) που διοχετεύονται τα φάρμακα που προμηθεύονται οι φαρμακαποθήκες από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου