Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΔΥ: Υποχρεωτική η παροχή υπηρεσιών με ή χωρίς ραντεβού

Η υποχρεωτική εξυπηρέτηση των πολιτών που επισκέπτονται τις δομές του ΠΕΔΥ ορίζεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κ. Σταμάτης Βαρδαρός«Ανοίγουν» οι δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) σε όλους τους ασθενείς, ανεξάρτητα από το αν έχουν ραντεβού ή όχι. Υπεύθυνος για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών, είτε με ραντεβού είτε χωρίς, είναι ο διευθυντής κάθε δομής, δηλαδή Κέντρου Υγείας ή ιατρείου του ΕΟΠΥΥ.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η υποχρεωτική εξυπηρέτηση των πολιτών που επισκέπτονται τις δομές του ΠΕΔΥ ορίζεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κ. Σταμάτης Βαρδαρός – μια εγκύκλιος που δρομολογεί ουσιαστικά την πλήρη λειτουργία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας εντός του 7ωρου ωραρίου, συνδέοντάς την μάλιστα με έλεγχο από το αρμόδιο υπουργείο αλλά και από τους ίδιους τους πολίτες, τους λήπτες υπηρεσιών υγείας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι γιατροί όλων των μονάδων του ΠΕΔΥ οφείλουν να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα και κατά τη διάρκεια του επτάωρου εργασίας τους τα προγραμματισμένα ραντεβού. Ωστόσο, σε περίπτωση που γιατρός – κάθε ειδικότητας- δεν εξυπηρετεί κάποιο ραντεβού, υποχρεούται να δέχεται κανονικά τους πολίτες που απευθύνονται στη μονάδα Υγείας χωρίς να έχουν προγραμματίσει εκ των προτέρων επίσκεψη. Μάλιστα η εξυπηρέτηση αυτή αποσυνδέεται από την ύπαρξη γιατρού υποδοχής.

Ο διευθυντής κάθε δομής υποχρεούται να ενημερώσει το ιατρικό και λοιπό προσωπικό της μονάδας για το περιεχόμενο της σχετικής εγκυκλίου και να την αναρτήσει σε εμφανές σημείο στην είσοδο ή στον χώρο αναμονής.

Η εγκύκλιος ορίζει και τι μπορεί να κάνουν οι πολίτες που τυχόν δεν εξυπηρετούνται.
Όταν διαπιστώνεται αδικαιολόγητη μη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι τελευταίοι μπορούν να υποβάλλουν εγγράφως τυχόν παράπονα και καταγγελίες τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της γραμματείας του αναπληρωτή γενικού γραμματέα (depsecgen@moh.gov.gr).

Για την παρακολούθηση εφαρμογής της εγκυκλίου, κλιμάκια της γενικής γραμματείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και των κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες θα πραγματοποιήσουν σειρά επισκέψεων σε μονάδες του ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας της χώρας.

10 σχόλια:

  1. Ετοιμαστείτε γιατροί είλωτες για να πάρετε τα φραγκοδίφραγκα που θα σας δώσουν.

    Θα σκύψετε το κεφαλάκι και θα εισπρατετε και τις καταγγελίες κάθε φορά που πάτε να πιείτε νερό ή να πάτε στην τουαλέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
    ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΗ
    ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ (ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ,CHECK-UP,κ.τ.λ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταργειστε τα ραντεβου βαλτε κ ενα δυο κομισαριους να κανονιζουν για την υγεια του λαου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύω ότι η Οθωμανική αυτοκρατορία στα χρόνια της σκλαβιάς ωχριούσε μπροστά στο φασισμό των αριστερών της κυβέρνησης Τσίπρα (του 40% των 65% Ελλήνων που ψήφισαν), γι' αυτό και οι δηλώσεις περί νησιών και γλώσσας από τον κο ξεχνάω το όνομά του μας προετοιμάζουν για την επόμενη οικουμενική υπό τον Ερντογάν.Γιατρός του ΠΕΔΥ δεν είμαι αλλά δεν μπορώ να ακούω τη ... του καθενός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! ΚΑΜΜΙΑ ΤΑΞΗ, ΣΚΟΥΝΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ, ΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ...ΕΠΕΙΓΟΝ, ΩΡΑΡΙΟ,ΚΛΠ...ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΑΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπραβο κι ετσι θα ξαναγυρισουμε εικοσιπεντε χρονια πισω οταν οι ασθενεις επαιζαν ξυλο εξω απο τα ιατρεια για την προτεραιοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι κακοήθειες είναι αυτές συνάδελφοι; Προτείνω μετά το τέλος του ωραρίου να παίρνουμε με τα αυτοκίνητά μας τους εξυπηρετηθέντες να τους πηγαίνουμε στο σπίτι τους, στο σούπερ μάρκετ ή όπου θέλουν τέλος πάντων,να μας δίνουν την ψήφο τους(ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς)και να φέρνουμε να ρίχνουμε τις ψήφους στα κουτιά που θα ανοίξουν στις μονάδες για συλλογή συριζαικών ψήφων.Τώρα θα δούμε ποιός διευθυντής έχει κύρος και αξιοπρέπεια και ποιός γλύφει την εκάστοτε εξουσία.ΤΙΝΑ ΣΤΡΙΓΚΛΗ (δεν είμαι ανώνυμη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να περιμενει κανεις απο κρατικοδιαιτους γραμματεις κ φαρισαιους αλλα κ απο γιατρους με τοοσο χαμηλη αυτοεκτιμηση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Κος ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΠΕΔΥ? ΠΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΗΛ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΠΟΤΕ ΧΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΑΝΙ,ΟΙ ΚΟΛΛΕΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΤΑΩΡΟ,ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΕΔΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΟΥΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΟΒΑΡΗ.ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΛΩΤΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΕΣ ΣΩΣΤΑ.ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΔΥ

      Διαγραφή