Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Στα “άκρα” οι σχέσεις Διοίκησης – Εργαζομένων στο ΓΝ Κιλκίς


Για απαξίωσε, εμπαιγμό και απαράδεκτες μεθοδεύσεις σε βάρος των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος, κατηγορεί τη Διοικήτρια του ΓΝ Κιλκίς, Μαρία Βλάχου, το Σωματείο Εργαζομένων.

Στη σχετική απόφαση το ΔΣ του Σωματείου καταγγέλλει ότι παρά τις προσπάθειες για συνεργασία με την κα Βλάχου που ανέλαβε καθήκοντα το Μάη και την παροχή του αναγκαίου χρόνου προσαρμογής, η στάση της παραμένει απαξιωτική. «Ενδεικτικό των παραπάνω είναι η με αριθμ. πρωτ. 8077/30-9-2016 αναφορά μας σχετικά με τα προβλήματα και τις ελλείψεις του Νοσοκομείου, στην οποία όμως δεν καταδέχτηκε να απαντήσει εδώ και σχεδόν 3 μήνες!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου, Βασίλης τριανταφυλλίδης. «Παρότι ως Σωματείο Εργαζομένων αναζητήσαμε εγγράφως με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 8680/18-10-16 έγγραφο μας και με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και την ασφαλή λειτουργία του Ιδρύματος, στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό, την ηλικία κ.ά. για τα Κρούσματα Λοιμωδών Νοσημάτων (Ηπατίτιδας Α κ.ά.) που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο μας δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 5 του Ν. 2690/1999 κ.ά. η Διοικήτρια αρνήθηκε να μας τα χορηγήσει» συμπληρώνει.

Οι εργαζόμενοι διατυπώνουν, παράλληλα, την απορία τους για την εμμονή της κας Βλάχου στη διατήρηση της συνεργασίας με τον εργολάβο που έχει αναλάβει τη σίτιση και την καθαριότητα, παρά τη νομοθετική ρύθμιση και προτροπή της Αριστοτέλους και της αρμόδιας ΔΥΠΕ για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων.

Όπως αναφέρει σχετικά ο κος Τριανταφυλλίδης, η Διοικήτρια του ΓΝ Κιλκίς αρνείται πεισματικά και τη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας στον τομέα της φύλαξης, παρότι έχουν καταγραφεί πολλά και επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίας εναντίον του προσωπικού του ιδρύματος.

Για όλα τα προαναφερόμενα οι εργαζόμενοι στέλνουν επιστολή στον Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας την παρέμβασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου