Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ανεβάζει ρυθμούς το Κεντρικό Εργαστήριο της 1ης ΥΠΕ – Διενεργεί 600 εξετάσεις ημερησίως

Το υπουργείο Υγείας προωθεί την διευρυμένη λειτουργία Κεντρικών Εργαστηρίων σε όλη την επικράτεια, με σκοπό τον πολλαπλασιασμό σημείων πρόσβασης.

IATRONET.GR

To Κεντρικό Εργαστήριο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) επισκέφθηκε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, Σταμάτη Βαρδαρό και την αναπληρώτρια διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ Χρυσάνθη Κισκήρα, ο υπουργο ξεναγήθηκε στους χώρους του κτιρίου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

Το Κεντρικό Εργαστήριο έχει ξεκινήσει την λειτουργία του από το καλοκαίρι του 2016, εξυπηρετώντας όλες τις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) της 1ης ΥΠΕ και δέχεται καθημερινά για μικροβιολογικές, βιοχημικές και αιματολογικές εξετάσεις περίπου 600 δείγματα.

Με την οργάνωση και λειτουργία του Κεντρικού Εργαστηρίου πραγματοποιείται ένα ευρύ φάσμα διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων, διασφαλίζεται η ποιότητα των αποτελεσμάτων, αυξάνεται η “χωρητικότητα” του ΕΣΥ για τη δωρεάν κάλυψη αναγκών των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών ενώ επιτυγχάνεται οικονομία κλίμακας για όλη την 1η ΥΠΕ.

Το υπουργείο Υγείας προωθεί την διευρυμένη λειτουργία Κεντρικών Εργαστηρίων σε όλη την επικράτεια, με σκοπό τον πολλαπλασιασμό σημείων πρόσβασης του πληθυσμού σε εργαστηριακές εξετάσεις μέσω των μονάδων ΠΕΔΥ και την ποιοτική και άμεση ανταπόκριση των δημόσιων υπηρεσιών στις σύγχρονες διαγνωστικές ανάγκες.

Συτμμετοχή

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται σε όλες τις δομές του ΠΕΔΥ ακόμα και για τις πιο εξειδικευμένες εξετάσεις δίχως οικονομική συμμετοχή και δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά απευθυνόμενοι σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Ήδη, με τη λειτουργία του Κεντρικού Εργαστηρίου, στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 καταγράφηκε στις δομές ΠΦΥ της 1ης ΥΠΕ, αύξηση στις βιοπαθολογικές εξετάσεις της τάξης του 28%.

Δημ.Κ.

4 σχόλια:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 600 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,Ή 600 ΔΕΙΓΜΑΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 600 αιματα τη μερα! Εκπληκτικο νουμερο! Θα ηθελα ομως να ξερω:
    1.το κοστος λειτουργιας της εν λογω μοναδος. Νοικια, μισθοι, ΔΕΗ, ασφαλιστικες εισφορες εργαζομενων, αναλωσιμα, εξοπλισμος κλπ κλπ κλπ...
    2.ποια ειναι η υποθετικη κερδοφορια της αν πληρωνοταν απο τον ΕΟΠΥΥ μετα clawback και rebate.
    3.συμμετεχουν οι δαπανες αυτης της μοναδας στον κεντρικο προυπολογισμο του ΕΟΠΥΥ για τα εργαστηρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβερές ερωτήσεις με .... "ουσία" και μάλιστα από ανώνυμους ..... όπως βέβαια, για άλλους λόγους, ανώνυμοι παραμένουν και οι άνθρωποι που με όρεξη για δουλειά μέσα από αντίξοες συνθήκες και οικονομικά προβλήματα καταφέρνουν αντίθετα με τις "προβλέψεις" και με όποια επιπρόσθετα εμπόδια τους βάζουν, να τα καταφέρνουν. Για αυτούς ούτε λόγος. Από εμένα λοιπόν που γνωρίζω πλήρως την αλήθεια και τους αφανείς "ήρωες" πολλά συγχαρητήρια για το έργο τους. Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε αυτούς που έχουν μικροσυμφέροντα και επιδιώξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι τοση λασπη και χολη απο καποιους (ανωνυμους);
    Φοβουνται κατι; Αρνουνται να αποδεχθουν οτι μπορει και το δημοσιο να πετυχει οταν δεν καπελωνεται απο ανθρωπους του καμματικου σωληνα;
    Προσωπικα ευχομαι καλη επιτυχια στο προσωπικο του κεντρικου εργαστηριου. Συγχαρητηρια και καλη δυναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή