Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Στην αντεπίθεση η ΝΔ στον τομέα της Υγείας! Όλο το παρασκήνιο για το νέο «μέτωπο»

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Με τον τομέα της Υγείας σκοπεύει να βγει μπροστά η ΝΔ επιχειρώντας να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση.

Αξιοποιώντας έναν από τους βασικούς τομείς που «πονούν» τους Έλληνες πολίτες, σκοπεύει η αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει τη μάχη της το επόμενο διάστημα.

Δεν είναι τυχαίο όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, ότι η ΝΔ τους τελευταίους μήνες έχει οργανώσει ειδικές ομάδες οι οποίες και δημιουργούν προγράμματα για κάθε κομμάτι του τομέα της Υγείας ξεχωριστά, όπως είναι τα νοσοκομεία, το νέο ΠΕΔΥ, ο ΕΟΠΥΥ και η φαρμακευτική πολιτική.
Και επιλογή προσώπων

Καλά γνωρίζοντες έλεγαν στο HealthReport.gr, πως ήδη έχουν ορισθεί και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν, εάν η ΝΔ βγει κυβέρνηση. Πρόσωπα γνώριμα που θέλουν να αναλάβουν τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΦ και τους άλλους μεγάλους οργανισμούς.

Μάλιστα σε ότι αφορά στα προγράμματα, αναμένεται να ανακοινωθούν ένα ένα με τη …δέουσα επισημότητα λένε οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Τις ομάδες δημιουργίας των προγραμμάτων αποτελούν κυρίως νέα στελέχη που επελέγησαν με βάση τους καταλόγους των κομματικών φίλων της ΝΔ, ενώ πραγματοποιούνται με την επίβλεψη παλαιών στελεχών, γνώριμων στα λημέρια της Υγείας.

Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει και σαφάρι επισκέψεων σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας, ενώ συνεχείς είναι και οι συσκέψεις με κομματικά στελέχη και συνδικαλιστές.

Είναι ενδεικτικό ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανανέωσε πρόσφατα τον τομέα της Υγείας της ΝΔ, θέτοντας ως επικεφαλής τον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, με το σκεπτικό πως είναι ένα πρόσωπο που δεν έχει φθαρείστην Υγεία και συνεπώς μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς επηρεασμούς.

Βέβαια δεν είναι τυχαία η επιλογή του τομέα της Υγείας με τον οποίο η ΝΔ σκοπεύει να αντιπολιτευθεί το επόμενο διάστημα έντονα. Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως τα κομματικά στελέχη της οδού Πειραιώς, εντόπισαν …εύφορο έδαφος, κυρίως εξαιτίας της αργοπορίας στις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει η νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και των περιορισμένων αλλαγών που προωθούνται.

Ταυτόχρονα στη ΝΔ θεωρούν – όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr– ότι η κακή κατάσταση των νοσοκομείων και η ταλαιπωρία των ασθενών, θα ευνοήσει το νέο αντιπολιτευτικό τους «χάρτη».

Από την άλλη όμως η ΝΔ ούσα στην εξουσία τα προηγούμενα χρόνια, ελάχιστα πράγματα είχε βελτιώσει και αλλάξει στον τομέα της Υγείας, με εξαίρεση το ΠΕΔΥ που δημιουργήθηκε και το οποίο όμως έμεινε στη μέση.

Εξάλλου επιχείρημα της νυν ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αλλά και γενικότερα της κυβέρνησης είναι πως η ΝΔ ενώ ήταν στην εξουσία, τα νοσοκομεία κατέρρεαν, τα χρέη αυξάνονταν ενώ και οι συνθήκες για τους ασθενείς ήταν πολύ χειρότερες από ότι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου