Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Εξώδικη διαμαρτυρία Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κατά ΕΦΚΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΣ ΠΑΤΡΑΣ 

Προς τους ιατρούς μέλη
του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Αρ, Πρωτ. 1777/14-2-2017

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, στη συνεδρίαση της 13ης/02/2017, για λόγους πλήρους διασφάλισης των δικαιωμάτων των μελών του, ομόφωνα αποφάσισε την επίδοση εξώδικης διαμαρτυρίας κατά του ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης), συλλογικά και ατομικά, με τις ρητές επιφυλάξεις τους κατά των αντισυνταγματικών διατάξεων που ανακύπτουν από την επιβολή των δυσβάσταχτων ασφαλιστικών εισφορών στους ιατρούς που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.

Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι που έχουν παραλάβει σημείωμα ασφαλιστικών εισφορών από το ΕΦΚΑ να περάσουν από τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου να συνυπογράψουν το κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας που θα επιδοθεί στο τέλος του τρέχοντος μήνα. Θα πρέπει οι υπογράφοντες να αναφέρουν το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ τους.

Σας υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να αναζητήσετε το σημείωμα των ασφαλιστικών εισφορών στην ιστοσελίδα του ΕΚΦΑ www.efka.gov.gr --> ηλεκτρονικές υπηρεσίες --> ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΦΚΑ --> εισφορές ελευθεροεπαγγελματιών / αυτοαποασχολούμενων --> είσοδος --> συνέχεια στο TaxisNet (απαιτούνται οι κωδικοί του Taxis) --> εξουσιοδότηση --> αριθμός ΑΜΚΑ --> τρέχουσα εισφορά (πληρωτέα έως 28/02). 

Τονίζεται ότι , εντός 10ημέρου από σήμερα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συλλογή των ατομικών υπογραφών σας στο κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών με τη δήλωση ρητής επιφύλαξης κατά των ατομικών σημειωμάτων ΕΦΚΑ, ώστε να επιδοθεί αρμοδίως με δικαστικό κλητήρα από το Σύλλογο, στο τέλος του μήνα.

Για την εξυπηρέτηση των ιατρών ενδέχεται να υπάρξει ρύθμιση στο ωράριο λειτουργίας του Ι.Σ. Πατρών.

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Η Πρόεδρος             Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου     Γεώργιος Πατριαρχέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου