Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Μάλλον, κάτι φοβούνται όσοι αντιδρούν


Αποτέλεσμα εικόνας για τάκης γεωργακόπουλος


Κι η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. είναι σαφής: Οι δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να αποτελέσουν τον βασικό πυλώνα του συστήματος γιατί απλώς αποτελούν τον εγγύτερο χώρο πρόσβασης των ασθενών την ώρα του προβλήματος. Η ιδιωτική άσκηση ιατρικής, με όποια μορφή πραγματώνεται, ατομική ή εταιρική, θα λειτουργεί είτε συμπληρωματικά, είτε παραπληρωματικά, στις δημόσιες δομές

Η ομοβροντία που δέχεται το ν/σ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) από συνδικαλιστικούς και θεσμικούς εκφραστές συγκεκριμένων πολιτικών χώρων δείχνει πως κάτι και κάποιους ενοχλεί η οργάνωση της ΠΦΥ και η στήριξη από την παρούσα κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, των δημόσιων δομών ΠΦΥ, αυτών που στην πράξη ακυρώθηκαν, αν κι είχαν θεσμοθετηθεί με παραπλήσια μορφή από τον Νόμο 1397/83.

Το ΕΣΥ θωρακίζει βήμα - βήμα τα δικαιώματα των ασθενών και αναδεικνύει τις δημόσιες δομές ΠΦΥ σε βασικές δομές ολιστικής αντιμετώπισης του ασθενή, κοντά στον τόπο κατοικίας του. Έτσι ανακόπτεται η προμελετημένη και σκοπούμενη απαξίωση αυτών των δομών που είχαν περιέλθει από το 2001 (ίσως και νωρίτερα) από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που διαλαλούσαν σε κάθε ευκαιρία πως «το ΕΣΥ ολοκλήρωσε τον κύκλο του». Μ’ αυτή τη μεθόδευση προετοίμαζαν τη στροφή στην ιδιωτική ιατρική και κυρίως στην εμπορευματική οργάνωση της ιδιωτικής ιατρικής.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο ιδιωτικός τομέας αφέθηκε να επενδύσει άναρχα σε ακριβή βιοϊατρική τεχνολογία, αλλά και αντιμετωπίστηκε με περισσή θεσμική εύνοια (Π.Δ. 84/2001 και Ν. 3919/2011) στις συμβάσεις του με τα ασφαλιστικά ταμεία και στη συνέχεια με τον ΕΟΠΥΥ, διασφαλίζοντας έτσι προνομιακή αποζημιωτική χρηματοδότηση, έναντι του δημόσιου τομέα.

Αν σε επίπεδο χωροθέτησης τα Κέντρα Υγείας (Κ.Υ.) έλυσαν σοβαρά ζητήματα παροχής υπηρεσιών υγείας στην ύπαιθρο, σε επίπεδο αστικών κέντρων, οι νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) θα αντιμετωπίσουν εξίσου αποτελεσματικά, τη δυνατότητα πρόσβασης των ασθενών σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες Υγείας, κοντά στον τόπο διαμονής τους και χωρίς να είναι αναγκαίο να συνωστίζονται για 6 ή 8 ώρες στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία των μεγάλων νοσοκομείων, για να αντιμετωπιστούν στο τέλος από ξενυχτισμένους και κατάκοπους από την υπερεργασία γιατρούς.

Το πρότυπο οργάνωσης της ΠΦΥ σε ΤΟΜΥ έχει δοκιμαστεί και σε άλλες χώρες και έχει πετύχει. Γιατί να μην πετύχει και στην Ελλάδα; Σε πείσμα όσων εύχονται να μην πετύχει, ποντάροντας στην πολιτική μιζέρια που τους κατατρύχει!

Τεχνικού τύπου ζητήματα, σχετικά με τις ειδικότητες που θα στελεχώσουν τις νέες δομές, θα μπορούσαν και να επαναξιολογηθούν.

Εκείνο που δεν πρέπει να τεθεί σε διαπραγμάτευση είναι η έναρξη λειτουργίας των ΤΟΜΥ, η διατήρηση λειτουργίας των ΤΟΜΥ και η διασφάλιση της συνέργειάς τους με τα δημόσια νοσοκομεία, όπου και όταν χρειάζεται.

Η ΠΦΥ δεν είναι μία γενική κι αφηρημένη έννοια, αλλά μία καθαρά ταξική διαδικασία που αφορά τον προσανατολισμό των ασθενών στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Και η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. είναι σαφής: Οι δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να αποτελέσουν τον βασικό πυλώνα του συστήματος γιατί απλώς αποτελούν τον εγγύτερο χώρο πρόσβασης των ασθενών την ώρα του προβλήματος.

Η ιδιωτική άσκηση ιατρικής, με όποια μορφή πραγματώνεται, ατομική ή εταιρική, θα λειτουργεί είτε συμπληρωματικά, είτε παραπληρωματικά, στις δημόσιες δομές. Και είναι γεγονός ότι και οι γιατροί ειδικοτήτων σε αυτές δεν μπορούν να θεωρηθούν μη απαραίτητοι στο σύστημα, αφού στόχος είναι και τα νοσοκομεία να αποσυμφορηθούν και οι γιατροί να συνεχίσουν να ασκούν απρόσκοπτα την ιατρική.

Άλλωστε η διαστρωμάτωση του ιατρικού σώματος και η «γεωγραφία» των ειδικοτήτων αποτελούν μία πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί από κάθε σχεδιασμό, αλλά και που θα πρέπει σε βάθος χρόνου να σχεδιαστεί η αναδιαμόρφωσή της με γνώμονα τις διαπιστούμενες κάθε φορά ανάγκες της κοινωνίας σε υπηρεσίες Υγείας. Θα αποτελεί κακό οιωνό σε μία χώρα σαν την Ελλάδα η διαμόρφωση επιστημονικού προλεταριάτου γιατρών.

Φρονώ ότι ο ρόλος του ΕΟΠΥΥ σε αυτό το σύστημα ως αγοραστής υπηρεσιών Υγείας πρέπει να είναι στρατηγικός και να τον διακρίνει «πλαστικότητα» ενεργειών αλλά και ευελιξία αποφάσεων.

Οι νέες δομές ΠΦΥ, οι ΤΟΜΥ είναι αναγκαίο για τον λαό μας να αποτελέσουν ΤΟΜΗ στο ΕΣΥ και ειδικά στην πρωτοβάθμια Υγεία.

* Ο Τάκης Γεωργακόπουλος είναι γιατρός, διευθυντής ΕΣΥ, αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ

38 σχόλια:

  1. εσεις που τα λετε τοσο ωραια προφανως δεν εχετε οικονομικο προβλημα.ωραια ολα καλα,αλλα πως μπορεις να δουλεψεις για ενα κρατος που δεν πληρωνει τιποτα και κανεναν απο τη μια και απο την αλλη μας κλεβει με οποιοδηποτε τροπο.οταν υπαρχει τετοια σχεση εργοδοτη - εργαζομενου,μπορει να δουλεψει κατι σωστα;θα μας βαλετε ολους στο συστημα με τον τσαμπουκα και σε λιγο καιρο οι μισοι θα σας αγνοησουμε και θα κοιταξουμε αλλου την τυχη μας και οι αλλοι μισοι θα βγαζουν την αγανακτηση τους στους ασθενεις.σοβαρευτειτε και μην φτιαχνετε συστηματα υγειας για ρομα και λαθρομεταναστες.ο κοσμος σας εχει πληρωσει καλα τοσα χρονια για την υγεια του.και κατι τελευταιο που κυριως αφορα στην επαρχια-εαν δεν υπηρχε ο ιδιωτικος τομεας οι θανατοι θα ηταν δεκαπλασιοι στην επι μνημονιων εποχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, φοβόμαστε το διεστραμμένο σας εγκέφαλο, σύντροφε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι θεμιτο και αν το θελετε επιθυμητο μια κυβέρνηση , ανεξαρτήτως ιδεολογίας, να επιδιώκει να δημιουργήσει δημόσιες δομές υγείας που να είναι αξιόπιστες. Ομως αγαπητέ κ.διευθυντά χωρίς ευπρεπή αμοιβή του ιατρικού προσωπικού, ότι και να γίνει είναι καταδικασμένο.ΠΕΔΥ με γιατρούς απελπισμένους που εξαναγκάσθηκαν να μπουν εκεί, είτε λόγω υπερφορολόγησης των ιατρείων είτε λόγω ακραίας φτώχειας, καταλαβαίνετε πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.Για την βαφή των αυγών απαιτείται μπογιά. Εναλλακτικοί τρόποι βαφής είναι δυστυχώς ατελέσφοροι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 50000 προυπολογισμος ανα ΤΟΜΥ τον χρονο για 12 επαγγελματιες υγειας ; Ειμαι ......συμφερον ιδιωτικο τωρα εγω που πιστευω οτι δεν βγαινει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενας ΓΙ για ......10000 ασφαλισμενους ; Με μικροβιολογικο και ακτινολογικο σε αλλο κτιριο ; Εσυ Γεωργακοπουλε δεν ανησυχεις γιατι τετοια.......εξυπηρετηση παρειχες στους ασφαλισμενους απο το ΕΣΥ μια ζωη ! Εμεις ομως γιατροι και ασφαλισμενοι ανησυχουμε γιατι θα θρηνησουμε θυματα και θα πεσουν μηνυσεις με εκατομυρια αποζημιωσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξυλινη γλωσσα, κομματικο ακροατηριο, εκμεταλλευση της αγνοιας τους ευρεος κοινου για θεματα υγειας, 0 .....επιχειρηματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τετοια......ασιστ στα καναλια για να σας.......ξεφτιλισουν Γεωργακοπουλε μονο ανικανοι της δικης σας κλασης μπορουσαν να κανουν! Πισσα και πουπουλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια ακόμα ανεφάρμοστη εξαγγελία δημιουργίας συστήματος Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που θα χρησιμοποιηθεί(η εξαγγελία) σαν εργαλείο περικοπών απο τον ιδιωτικό τομέα. Κάπως έτσι έγινε και η διάλυση των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ το 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά κρασιά!!...Ένα κατεβατό ανούσιων ιδεών, ήδη χρεωκοπημένων από τη δεκαετία του 1980!!!...Ακόμα και στις βιντεοταινίες του Στάθη Ψάλτη σπάνε πλάκα με τις τότε ΤΟΜΥ (λέγε με ΙΚΑ)...κ Αντιπρόεδρε, αντί να σπας το κεφάλι σου για να γράφεις "άρες-μάρες-κουκουνάρες", δεν κάθεσαι να βρεις τρόπο να πληρώσεις κανένα γιατρό του ΕΟΠΥΥ που τους χρωστάς ήδη ΕΞΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ μήνες (ούτε τον Δεκέμβριο του 2016 δεν έχετε εξοφλήσει Αθεόφοβοι ΚΑΙ ΦΈΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΌ 2017)...Λυπάμαι που θα το αλλά "είσαστε για κλάματα"...Αντί να φιλοσοφείτε, τραβάτε να υπογράψετε κανένα ένταλμα πληρωμής, γιατί αυτά που λέτε ούτε να τα κάνετε δεν μπορείτε, ούτε και προλαβαίνετε - ούτε 10 μήνες καθαροί δεν σας έμειναν...ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΥΜΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ..Στην Πάτρα σε περιμένουμε με "ανοιχτές αγκάλες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τιτανοτεράστιε Αντιπροεδρε, μαστίγωσε τα συμφέροντα, ξερίζωσέ τα από τη ρίζα...Απλά μαθαίνω πως ο Σαββίδης θα φτιάξει μεγάλο ιδιωτικό Ιατρικό κέντρο στην Συμπρωτεύουσα, και μάλλον θα πρεπει να περικόψεις κάτι από τα παραπάνω..Να "αναμορφώσεις" κάτι από την συνέντευξή σου..Ξέρεις εσύ από "αναμορφώσεις"..Τι στο καλό, "Σοβιετική" κουλτούρα έχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πλερωσε πρωτα κ μετα μιλας για φοβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τωρα ρε συναδελφοι, μιλαμε για το ατομο που καλει σε απολογια Καρδιολογους που αντεγραψαν συνταγες για γαστροπροστασια επειδη ειναι ......εκτος του γνωστικου τους αντικειμενου!!!!! Καταλαβαινετε τωρα την σχεση του .....
    .αντιπροεδρα με το αντικειμενο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ε ρε γλεντια για τον .......ΣΚΑΙ ! Επιτελους χαρη στον......Ξανθουρο και τον ......διευθυντη αντιπροεδρο βρηκαν στοχο για......αγρια 24ωρη σατιρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κυριε τακη ,,, πες μας πρωτα πως ηρθες από την ιατρικη του ιασιου στην ιατρικη της χωρας σου κ μετα να σου πουμε γιατι φοβομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω συναδελφε εκαναν τον......αγραμματο Φιλη ΥΠΠΑΙΔ !!!

      Διαγραφή
  15. Και ο Αδωνις λαικιστης ηταν αλλα ανοιξε τα ιατρεια στον κοσμο και θα τον θυμουνται για αυτο! Εσεις παιρνετε τον κοσμο απο την......κυριλα και τους πατε στα......σταβλαρχεια ! Πως λετε να το παρουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ποιος να το λεγε ότι θα αναπολούσαμε τον......Μανωλίδη......κλαψ κλαψ .......

      Διαγραφή
  16. Η περισση......ευνοια προς τον ιδιωτικο τομεα διευθυνταρα μου ειναι τα.......clawback και τα rebate ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ετσι ειναι σε αυτην την χωρα ! Ξυνεσαι .......αραχτος σε καποια δημοσια κλινικη και .......εξελισσεσαι! Κοιμασαι και η τυχη σου......δουλευει ! Μηνας μπαινει μηνας βγαινει και ο μισθος πεφτει ! Στο τελος γινεσαι και .......Διευθυντης !!! Και γιατι οχι και .....
    Αντιπροεδρας του .......χρΕΟΠΥΥ! Αντε και .......Υπουργος Γεωργακοπουλε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηγαίνεις στο Ιάσιο το 1978 επί ......Τσαουσέσκου , σε μια εποχή που αν δεν είσαι πολύ συγκεκριμένης κατηγορίας άτομο (συστημένος από το κόμμα εννοώ , διότι αργότερα ανέβηκε πολύς κόσμος της δεκαετία του 90 !) απλά δεν μπορείς να πατήσεις το πόδι σου στον σοσιαλιστικό .....Παράδεισο της Ρουμανίας ! Παίρνεις μετεγγραφή το 1983 πριν τελειώσεις στην Ιατρική Αθηνών και μετά ......παρασιτείς κάποιες δεκαετίες στο ελληνικό Δημόσιο! Τελικά ο ......κόπος σου ανταμείβεται και γίνεσαι .....Διευθυντής αφού ΟΛΟΙ εξελίσσονται κουτσοί , στραβοί, ανισόρροποι κλπ κλπ Τελικά , να σου και .......αντιπροεδράρα ο Τάκης ! Να μας μάθει το Σύστημα Υγείας της Ρουμανίας το 1978 !
      http://www.biblionet.gr/author/59807/%CE%A4%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

      Διαγραφή
  18. Τι ειδικοτητα ειχες Γεωργακοπουλς ; Γιατι με την ΠΦΥ προφανως εισαι εντελως......ασχετος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτή είναι η .....κατάντια της Ελλάδας ! Κάτι τέτοιοι τύποι εξελίσσονται λόγω παλαιότητας με τον χρόνο έστω και αν μόνο χασμουριούνται ! Στο τέλος το πιστεύουν και οι ίδιοι ότι είναι ......στελεχάρες της Υγείας και το πάιζουν και μεταρρυθμιστές ενώ έχουν βαθιά άγνοια των ......πάντων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευτυχώς Γεωργακόπουλε που είσαι τόσο.......ασήμαντος , που σε αναγνωρίζει κανείς στον κόσμο αλλιώς δεν θα την γλυτώσεις από τον λαό που δήθεν του εξασφαλίζεις ......ΠΦΥ για Μαου Μάου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. το μόνο που φοβόμαστε είναι το ότι σε λένε Τάκη ,,,έ .. Τάκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πουθενα αλλου εκτος ......Αυγης εχεις δωσει ποτε ....αρθρο κομσομολε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο ιδιωτικος τομεας επενδυσε πραγματι σε ακριβη βιοιατρικη τεχνολογια! Εσεις ΠΟΥ επενδυσατε .......υπερεγκεφαλε ; Στην ......ανυπαρξια εργαστηριων και απλων ακτινολογικων ; Ρε πατε......καλα ; Εχετε καταλαβει οτι μιλαμε για Ιατρικη το 2017 στην ΕΕ ! Δεν ειμαστε το 1970 στην ......Ρουμανια του Τσαουσεσκου ! Αν και εσυ σιγουρα εκει βρισκεσαι ακομη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επένδυσαν σε αργόσχολους ΞανθοΓεωργακόπουλους που με την ......απόκοσμη σταλινική τους σοφία θα μας στήσουν ΠΦΥ ! Κονσερβοκούτια θα σου κρεμάσουν .......νούμερο και πρώτοι πρώτοι οι σύντροφοί από τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις καταλάβουν σε τι Βατερλό τους έμπλεξες !

      Διαγραφή
  24. Πετυχε σε αλλες χωρες......γιατι να μην πετυχει στην Ελλαδα αναρωτιεται ο ......αντιπροεδρας που σιγα μην δουλεψε ποτε σε δομη ΠΦΥ ( αν δουλεψε και πουθενα αλλου βεβαια!)! Μηπως επειδη μονο εσεις προβλεπεπε ......50000 ευρω ......ετησιως για μια ΤΟΜΥ ; Μηπως επειδη χρειαζεστε τουλαχιστον ......τριπλασιες για να ανταπεξελθετε στην ζητηση ; Μηπως επειδη δεν θα εχετε μικροβιολογικα η ακτινολογικα εργαστηρια; Μηπως επειδη στην Πορτογαλια η αμοιβη του ιατρου μπορει να φτασει τα.......6000 ευρω ; Τι λες ......μπαταχτση Γεωργακοπουλε ; Ειναι αρκετοι λογοι αυτοι για να αποτυχετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά ο ......Τάκης έχει τον κρυφό .....άσσο ! Θα μοιράζει τα φάρμακα ο .......Λουράντος όχι οι ......άσχετοι Καρδιολόγοι !

      Διαγραφή
  25. Η κατευθυνση των ασθενων στην ΠΦΥ ειναι......ταξικη διαδικασια ; Δηλαδη οι Τορις στην Αγγλια ειναι .......μπολσεβικοι ; Τον παραδιδω στην χλευη σας συναδελφοι! Παιδια γιατι δεν τους αφαιρειτε συμβολικα την αδεια ασκησης ιατρικου επαγγελματος; Ειναι ......γιατροι τωρα αυτοι οι τυποι ; Προσφερουν κατι στην ......υγεια του Ελληνα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. φιλαρακο, κοψε τους ιδιωτες και ασε της δημοσιες δομες με τους ασφαλισμενους. Μπορεις να το κανεις? Αν ναι, θα μας κανεις χαρη. Αν οχι, βουλωσε το, γιατι εσυ φοβασαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπερσιμης/Γεωργακοπουλος! Το διδυμο της συμφορας! Ο αδιστακτος αριβιστας Πινοκιο και ο σκληροπυρηνικος απαρατσικ ορφανος του Τσαουσεσκου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτα τα φοβερα ......επιχειρηματα απο την .....agitprop του Τσαουσεσκου ειναι συντροφε Τακη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευτυχως που το 1983 ηδη ειχε παρει την μετεγγραφη του στην Ιατρικη Αθηνων ο συντροφος Τακης στο .....τελευταιο ετος ! Αλλιως αν ηταν ακομη στην Ρουμανια το 1988-1990 σιγουρα θα πυροβολουσε τους εξεγερμενους μαζι με την Σεκιουριτατε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα......βασικες δομες ολιστικης αντιμετωπισης του ασθενους κοντα στο σπιτι του......χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα, η ολιστικη αντιμετωπιση θα ειναι ......δεκαλεπτο ξεματιασμα σε συνθηκες στανης ! Οταν θα σεψαρζισουν στις.....ψιλες στον δρομο οι ασφαλισμενοι , θα συνελθεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θα διορισει ( με ανυπαρκτο προυπολογισμο!) 3 ΓΙ σε καθε ΤΟΜΥ για .....δεκα χιλιαδες αφαλισμενους ο ......κομανταντε Τακης και προβλεπει ( με την ιδια προορατικοτητα που προεβλεπε τον .......θριαμβο του κομμουνισμου την παραμονη της καταρρευσης του!) οτι δεν θα χρειαζονται 6-8 ωρες αναμονης για να εξεταστουν απο κατακοπους ιατρους ! Αφηστε την ......Ιατρικη, εδω ο ανθρωπος δεν ξερει......αριθμητικη του δημοτικου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εργατες της Υγειας θελει να μας κανει το ......απολιθωμα της Τσαουσεσκειας Ρουμανιας ! Αυτα εμαθε .......αυτα κανει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αντε ρε .......τρομπ@ να υπογραψεις κανα ενταλμα πληρωμης που ακομη χρωστας...... μισο χρονο στους γιατρους του ΕΟΠΥΥ , που γραφεις και . ......αρθρα ! Εδω δεν ειναι Ρουμανια να πληρωνεις οποτε ......θυμασαι σαν το ινδαλμα σου τον Νικολαι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή