Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Τέλος οι εκπτώσεις για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες! Κατάργηση των εκπτώσεων με το νέο μνημόνιο

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Τέλος στην έκπτωση επί του φόρου που επέφερε η ιατρική δαπάνη για τους πολίτες, σύμφωνα με το νέο μνημόνιο.
Συγκεκριμένα το πολυνομοσχέδιο των 941 σελίδων προβλέπει ότι από 1.1.2017 (ουσιαστικά αναδρομικά) καταργείται η έκπτωση φόρου για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες. Να σημειωθεί ότι οι ιατρικές δαπάνες έφερναν έκπτωση 10% επί του φόρου στους πολίτες. Πλέον η διευκόλυνση αυτή καταργείται.

Η έκπτωση αυτή θα παρέχεται μόνο στους ασθενείς οι ιατρικές δαπάνες των οποίων θα ξεπερνούν το 5% του ετήσιου εισοδήματός τους.

Από το νέο αυτό μέτρο που προβλέπεται στο νέο μνημόνιο η κυβέρνηση ευελπιστεί να εξοικονομήσει κοντά στα 80 εκατ. ευρώ όσα δηλαδή χρήματα προέκυπταν από τη συγκεκριμένα φοροαπαλλαγή.
Από την άλλη στα αντίμετρα προβλέπεται απαλλαγή στη συμμετοχή στα φάρμακα για ορισμένες κατηγορίες πολιτών. Δείτε ΕΔΩ ποιοι είναι: «Ποιοι απαλλάσσονται από συμμετοχή στα φάρμακα! Όλη η ρύθμιση στο νέο μνημόνιο»

Όμως για να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη παροχή θα πρέπει πρώτα να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα και να επιφέρουν το οικονομικό αποτέλεσμα που επιδιώκεται και αφού προηγουμένως δώσουν το πράσινο φως οι δανειστές.

Πάντως η κατάργηση της έκπτωσης του φόρου από ιατροφαρμακευτικές δαπάνες αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω το μαύρο χρήμα στο χώρο της υγείας. Άλλωστε δε θα υπάρχει λόγος να συγκεντρώνει κανείς αποδείξεις αφού δε θα έχει κανένα όφελος. Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν ότι η φοροδιαφυγή των γιατρών θα επιτευχθεί μέσω της χρήσης των POS. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Σε ΦΕΚ η απόφαση για POS και στα ιατρεία! Όλες οι λεπτομέρειες»

Ίσως γι αυτό και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει δώσει εντολή μόλις λήξει το τρίμηνο μετά το οποίο όλοι οι γιατροί θα πρέπει να διαθέτουν μηχανήματα POS στα ιατρεία τους, να αρχίσουν άμεσα οι αυστηροί έλεγχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου