Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Οι τοκογλυφικές ασφαλιστικές αλχημείες αποτελούν "συμβόλαια θανάτου" των ιατρείων

Η επικείμενη αλλαγή στον υπολογισμό των ήδη υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, προβλέπει από την 1η Ιανουαρίου 2018, ότι η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους θα προσδιορίζεται από τα μεικτά κέρδη της προηγούμενης χρονιάς πριν την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών, δημιουργεί πλασματική φορολογητέα ύλη που εξακοντίζει τις εισφορές με αύξηση έως και 28%, στα επόμενα έτη.

Το «Βατερλώ» του ανεγκέφαλου ασφαλιστικού νομοσχεδίου δεν θα αποτραπεί με τοκογλυφικές πρακτικές από τους ειλικρινείς ελευθεροεπαγγελματίες.


Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων όχι μόνο εκκρεμούν αλλά αμφισβητούνται !, η στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται ιδίως στις μεγάλες αστικές περιοχές (10% 2012-2015, Νοέμβριος & Δεκέμβριος του 2016, ΟΠΑΔ, κλπ) από τη μεγάλη δυσλειτουργία κάποιων Περιφερειακών Διευθύνσεων (λόγω υποστελέχωσης και ΕΦΚΑ) και οι ιατροί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που παρατύπως έχουν υπολογιστεί βάσει του εισοδήματος του 2015.

Κατακρίνουμε την κυβερνητική αναλγησία απέναντι στο αναφαίρετο δικαίωμα των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ στην εργασία και στην κάλυψη των βιοποριστικών τους αναγκών.

Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη φοροληστρική επιδρομή κατά της εύρυθμης λειτουργίας του ιδιωτικού ιατρείου, τη σχεδιαζόμενη φτωχοποίηση του ιατρικού σώματος, την ιατρική μετανάστευση και την επερχόμενη παράδοση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε μεγάλα επιχειρηματικά καρτέλ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος          Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Χρήστος Παπασιδέρης

1 σχόλιο:

  1. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥ. Οι δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές Κατρούγκαλου,το καπάκι απο την ανκεδιήγητη Αχτσιόγλου ,οι ληστρικοί φορολογικοί συντελεστές,η εισφορά αλληλεγγύης ,το τέλος επιτηδεύματος,η προκαταβολή του 100% του φόρου,οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ,τα κουρέματα ,όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στο κουστούμι που μας έχουν ράψει Τσίπρας και Καμμένος με το νόμο για τη ΠΦΥ. Η απόλυτη εξαθλίωση γιατρού και ασθενή.Και απο την άλλη μεριά το απόλυτα προστατευμένο προσωπικό του ΕΣΥ με τις καταβαλλόμενες απο το δημόσιο ασφαλιστικές εισφορές, με τους μισθούς τους να καταβάλλονται στην ώρα τους με τις αδειές κανονικά,και από πάνω το φακελλάκι να γιγαντώνεται και τα παράνομα ιατρεία κλινικών να ευημερούν,χωρίς εφορίες,χωρίς ασφαλιστικές εισφορές με χρήμα μαύρο-κατάμαυρο , και σε τελική ανάλυση εις βάρος του τίμιου ελεύθερου επαγγελματία γιατρού που εργάζεται δίπλα του.Αυτά κάποτε πρέπει να ειπωθούν ανοιχτά ,και όχι να τα βάζουμε κάτω απ'το χαλί στο όνομα της κακώς εννοούμενης συναδελφικότητας.Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα γίνουν δυσκολότεροι αν δεν πάρουμε μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή