Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Νέες αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια και στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των ιατρικών συνεδρίων αλλά και στο νόμο για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών που πάνε στα συνέδρια, σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας μετά τη νέα άρνηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των γιατρών που πάνε στα συνέδρια με χορηγίες από φαρμακευτικές εταιρείες, αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγή του σχετικού νόμου ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος. Διαβάστε ΕΔΩ για το: «Νέο «μπλόκο» της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στη δημοσιοποίηση ονομάτων των γιατρών που πάνε σε συνέδρια!»

Ο υπουργός Υγείας λένε πηγές του HealthReport.gr προτίθεται να προωθήσει νέα ρύθμιση η οποία να τηρεί τα προσωπικά δεδομένα των γιατρών, ώστε να μη δημιουργηθεί νέο «κόλλημα» με την Αρχή.

Πρόκειται άλλωστε για μια πολιτική που συνάδει με την αριστερή ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να αναδείξει το θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς μέσω της εξεταστικής επιτροπής.
Ιατρικά συνέδρια: η αρμοδιότητα στο ΚΕΣΥ;

Σο μεταξύ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να κάνει και αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των ιατρικών συνεδριών.
Άλλωστε το νέο μνημόνιο προβλέπει την κατάργηση των εγκρίσεων των ιατρικών συνεδρίων από τον ΕΟΦ.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι το υπουργείο Υγείας σκέφτεται να αλλάξει την αρμοδιότητα από τον ΕΟΦ και να τη μεταφέρει στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), το οποίο θα πρέπει και να αναλάβει και τις εγκρίσεις.

Το HealthReport.gr είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι θα αλλάξει η αρμοδιότητα των ιατρικών συνεδρίων. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: “Έρχονται νέοι κανόνες για τα ιατρικά συνέδρια! Τι θα αλλάξει»

Πάντως στο πλαίσιο των αλλαγών δεν αποκλείεται να υπάρξουν και τροποποιήσεις στις ημέρες υποχρεωτικής διεξαγωγής των συνεδρίων.

4 σχόλια:

  1. Το κρατος πρεπει να το ενδιαφερει αποκλειστικα αν ο ιατρος συνταγογραφει δοκιμα και σε φυσιολογικα ορια! Τα υπολοιπα δεν το αφορουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοροϊδευόμαστε,αλλα και μεταξύ μας;;;
    Για ποιο λόγο άραγε μια φαρμακευτική εταιρεία,θα πληρώσει με δικα της χρήματα,συνέδρια γιατρών;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να προτιμησεις το προιον της αλλα ποιον ενοχλει αυτο αν γραφεις το σωστο φαρμακο στηνσωστη δοση? Τι ΔΕΝ καταλαβαινεις?

      Διαγραφή
  3. Όπως πολύ σωστά το έθεσε συνάδελφος πριν λίγες εβδομάδες :
    Μας έχουνε ζαλίσει τα φρύδια με αυτή την αρλούμπα. Ναι ρε φίλε πάω στο συνέδριο και το πληρώνει η εταιρεία γιατί το κράτος δεν έχει δεκάρα τσακιστεί να με εκπαιδεύσει και εγώ δεν έχω να πληρώσω συμμετοχή 500€, ούτε μεταφορικά άλλα τόσα, ούτε ξενοδοχεία γιατί το κράτος μου χρωστάει ένα σκασμό λεφτά και οι ασθενείς που έρχονται στο ιατρείο το κλαίνε το εικοσάευρο είτε γιατί τους έχουν κόψει τη σύνταξη είτε γιατί τα έχουν σκάσει να βάψουν το μαλλί ή να αγοράσουν υαλουρονικό. Και ναι ρε φίλε θα με πάνε να μείνω σε ξενοδοχείο της προκοπής και όχι σε τρώγλη και θα μου δώσουν και καλό φαι. Γιατί μ@μιέμαι στη δουλειά μέρα νύχτα να κάνω καλά τη μάνα, τον πατέρα και το παιδί όλων αυτών που με απειλούν ότι θα μου βγάλουν το όνομα φόρα παρτίδα. Και για να το κάνω αυτό διάβαζα 24 χρόνια και ακόμα διαβάζω όταν όλοι οι υπόλοιποι βλέπετε Survivor. Και ναι ρε φίλε αφού το κράτος μου δίνει 2,5 ευρώ καθαρά το μήνα και δεν σέβεται τον κόπο μου (ενώ εγώ ως μ@κ@κ@ς μένω Ελλάδα και δεν ξεκουμπίζομαι να βρω την υγεία μου) δεν είναι κακό να υπάρχει κάποιος που με σέβεται και ας λέγεται φαρμακευτική εταιρεία. Και ναι ρε φίλε όταν πάω συνέδριο πάω να κάνω και διακοπές λίγο για να ξεπήξω από την καθημερινή μούχλα του επαγγέλματος, τα βρώμικα πόδια των ασθενών μου, τη χεσμένη γιαγιά και το παιδί που έχει διάρροια και κάνει εμετό πάνω μου. Και ναι ρε φίλε εγώ θα πηγαίνω συνέδριο και εσύ γράψε με στο κατάστιχο αυτών που τα πιάνουν. Και ναι ρε φίλε και εγώ θα σε έχω κάπου γραμμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή