Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Οι νέοι γιατροί ενώνουν δυνάμεις κατά του μνημονίου! Τι ετοιμάζουνΓράφει: Μαρία Γλένη 

Συσπειρώνονται οι νέοι γιατροί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα νέα βαριά μέτρα της κυβέρνησης, που χτυπούν στην «καρδιά» τον ιατρικό κόσμο.

Ειδικότερα οι νέοι γιατροί μέσω του Κινήματος των Νέων Γιατρών (ΚΙΝΙ), θα πραγματοποιήσουν μεγάλη σύσκεψη το Σάββατο 20 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) στις 10:30 το πρωί.

Στόχος να αναλύσουν διεξοδικά όλα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που χτυπούν τον ιατρικό κλάδο και πιθανότατα θα οδηγήσουν πολλούς νέους επιστήμονες εκτός χώρας.

Οι νέοι γιατροί όπως σημειώνουν, σκοπεύουν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να οργανώσουν την άμυνά τους «απέναντι στην λαίλαπα που έρχεται».
Η συνάντηση θα είναι ανοικτή σε όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας αλλά ακόμη και σε πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν.


Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στον κλάδο των αυτοαπασχολούμενων ιατρών, με το άρθρο 58 και την ένταξη των ασφαλιστικών εισφορών από 1.1.2018 (παρά την έκπτωση του 15%) στο ασφαλιστέο εισόδημα και φορολογητέο εισόδημα, δίνει καίριο πλήγμα στα μικρομεσαία ιατρεία και όχι μόνο.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι ιδιώτες γιατροί θα έχουν να αντιμετωπίσουν και υψηλά πρόστιμα εάν δεν ακολουθήσουν τους νέους κανόνες συνταγογράφησης. Διαβάστε ΕΔΩ για όλα τα πρόστιμα: «Τσουχτερά πρόστιμα για τους γιατρούς που δε συνταγογραφούν με τους νέους κανόνες! Τι προβλέπει το μνημόνιο»

Το Κίνημα των Νέων Ιατρών πάντως σκοπεύει να αντιδράσει δυναμικά στα νέα μέτρα ενώ αναμένεται να συμπράξουν και οι Ιατρικοί Σύλλογοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου