Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Editorial: Στον Καιάδα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τα νέα σαρωτικά μέτρα κατά των ιδιωτών γιατρών

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - Health Report

Στις μέρες του μνημονίου και των δανειστών, σίγουρα αυτό που δε συμφέρει κανείς να έχει είναι σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι γιατροί που ζουν στη χώρα με αριστερή κυβέρνηση, πρέπει να αναμένουν ότι ως ιδιώτες δε θα έχουν και την καλύτερη τύχη.

Άλλωστε αυτό που προέχει είναι το δημόσιο σύστημα.

Η νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τη ζωή των ιδιωτών γιατρών, καθώς οι νέες συμβάσεις που θα συνάψουν θα είναι με λιγότερες αμοιβές και περισσότερες υποχρεώσεις.


Μέχρι τότε βέβαια δε θα πρέπει να περιμένουν και να έχουν ξεχρεωθεί από τα όσα τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ. Αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. Τα χρέη χρέη και η νέα πρωτοβάθμια νέα πρωτοβάθμια.

Από την άλλη ως ιδιώτες θα πρέπει να μάθουν να πληρώνουν και περισσότερες ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές. Το επιβάλει άλλωστε το νέο μνημόνιο. Τι θα μένει στο τέλος; Άγνωστο.

Ποιος άλλωστε νοιάζεται επί της ουσίας για τη μετανάστευση των γιατρών στο εξωτερικό. Τα σχέδια περί της αλλαγής της «φυγής εγκεφάλων» από την Ελλάδα –γνωστό και ως φαινόμενο brain drain- είναι άλλο ένα ευφυολόγημα που μάλλον πάει με το ρεύμα της μόδας. Επί της ουσίας τίποτε.

Εκτός βέβαια κι αν κανείς ακολουθήσει τα παλιά μονοπάτια. Αυτά του μαύρου χρήματος και της μη έκδοσης αποδείξεων.

Σε αυτό θα τον …διευκολύνει και η ίδια η κυβέρνηση που συμφώνησε να καταργηθούν οι εκπτώσεις από τις ιατρικές δαπάνες. (Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: Τέλος οι εκπτώσεις για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες! Κατάργηση των εκπτώσεων με το νέο μνημόνιο).

Έτσι απλά και ωραία, ο γιατρός δε θα κόβει τις αποδείξεις που πρέπει, αφού δε θα είναι επί της ουσίας και χρήσιμες στον ασθενή.

Εξάλλου ποιος κέρδισε με το σταυρό στο χέρι σε αυτή τη χώρα. Ούτε καν η ίδια η κυβέρνηση…

Η αλήθεια είναι άλλωστε πάντα κάτι σχετικό…

13 σχόλια:

  1. ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποφάσεις παίρνει αυτός που κυβερνλαει και θέλει να εισπράξει... Στην προκειμένη περίπτωση αυτός που κυβερνάει μας λέει ότι δεν μπορεί να πιάσει το μαύρο χρήμα... άρα θα πάρω πολλά από τα λίγα που δηλώνεις... Αυτό βέβαια που δε λέει είναι ότι είναι χαζός πια αυτός που δήλωνε τα πάντα...! Και του δείχνει το δρόμο...
      Το ίδιο ισχύει και για αυτόν που πληρώνει... Ο πελάτης θα πρέπει πλέον να πληρώνει και την περίπου 25-30% συνολική επιβάρυνση των νέων εισφορών... Εσύ θα πλήρωνες...;

      Διαγραφή
  2. Οι συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών του ΕΟΠΥΥ δεν εξυπηρετούσαν τον απλό πολίτη.Τις 3- 4 πρώτες ημέρες του μήνα είχαν εξαφανιστεί και τα 200 ραντεβού του πλαφόν και φυσικά ο ασφαλισμένος πλήρωνε 10 ευρώ από την τσέπη του.Και βέβαια το ραντεβού ήταν για απλή συνταγογράφηση ούτε λόγος για εξέταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φαινομενο δεν υφισταται εγκαθετισκε αφοτου δηλωνονται τα ραντεβου και η συντριπτικη πλειονοτητα των ασφαλισμενων εξυπηρετειται απο τους συμβεβλημενους! Λογικο, που να πανε ? Στα......ξεφτιλοΠΕΔΥ ? Το μεγαλο ομως γελιο ειναι οι.......τσαντιροΤΟΜΥ του ΞανθοΜαδουρο !

      Διαγραφή
    2. Προφανώς δεν ξέρεις τι λές και απλά κάνεις προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ...Μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις συνέβαινε να έχουν κλείσει οι γιατροί στις πρώτες 3 με 4 ημέρες, και πολλοί που το έκαναν έχασαν τις συνβάσεις τους γιατί ελέγχθηκαν πειθαρχικά...Συνήθως οι επισκέψεις έκλειναν γύρω στις 15 ημέρες (σε Παθολόγους και Παιδιάτρους) ενώ σε πολλές ειδικότητες ήταν ανοιχτές μέχρι το τέλος του μήνα...Οι αθενείς επιβαρύνονταν σε αυτή την περίπτωση γύρω στα 10 ευρώ, που δεν έχει καμια σχέση με τα 50 ευρά στο ιδιωτικό ιατρείο του παλαιού-ΙΚΑτζη...Και λες ψέματα πως δεν έκαναν κλινική εξέταση - οι περισσότεροι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έκαναν κλ. εξέταση..προφανώς μπερδεύεσαι με το ΙΚΑ όπου δεν έκαναν απολύτως τίποτα, εκτός από συνταγογράφηση μαιμούδων με το κομμάτι...

      Διαγραφή
  3. γιατι η συνταγογραφηση δεν ειναι ιατρικη πραξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι συμβασεις των γιατρων δεν ηταν μονο για συνταγογραφηση αλλα και για εξεταση και το ξερουν πολυ καλσ αυτο!1 συνταγη 5 ευρω 2 10....κλπ

      Διαγραφή
    2. Η συνταγογραφηση ειναι ιατρικη πράξη...αλλά ειναι γνωστο ότι ο πάκος με τα βιβλιάρια απο το φαρμακειο.....σε 3-4 ημερες κλεινει το πλαφονν,,,,το 1500αρι στην τσεπη ακουραστα και ΣΙΓΟΥΡΑ!! Μετα κανουμε και ιδιωτικο ιατρειο αμα λαχει να ουμε.......Και τα 10ρικακια και 20αρικακια γεμιζουν το σακκουλι στο τελος του μηνα...Αν εχουμε και κανενα τριπλεξ,χολτερακι,υπερηχο...μια χαρα μισθος ειναι.....Οι λοιποι ιδιωτες ζουν μονο με τα 20αρικα και οχι με τον ΕΟΠΥΥ...Δεν εχω δει πολλους ΕΟΠΥΥΤΕΣ να παραιτουνται απο τον κραχτη.......μονο να γκρινιαζουν ξέρουν....Οπωτε τι να λέμε οι ταλαιπωροι.....

      Διαγραφή
  4. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΠΑΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψευδεστατο, συνταγογραφω και εξεταζω !

      Διαγραφή
    2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΑΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ!!!

      Διαγραφή
  5. Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ . Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕ 2 ΕΥΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΟΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ"...Βάστα συνάδελφε μικρό καλάθι...Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει-δεν έχει 10 μήνες ζωής ακόμα στην καλύτερη...Και επειδή είναι και πολύ προκομένοι και δουλευταράδες, μην ορκίζεσαι για αυτά που λες...

      Διαγραφή