Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: H οικονομική και βιοτική εξόντωση των οδοντιάτρων δεν θα περάσει!



Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - ΙΑΤROPEDIA

Δεν έχουν περάσει ούτε πέντε μήνες από τη θέση του νέου φοροασφαλιστικού νόμου σε εφαρμογή και αποδεικνύεται περίτρανα πόσο πρόχειρο και εκδικητικό είναι το εγχείρημα της κυβέρνησης, σχολιάζουν από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Και συνεχίζουν: H ΕΟΟ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως και κατ’ επανάληψη ότι ο νέος φοροασφαλιστικός νόμος θα επιφέρει την εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιστημόνων, το εισόδημα των οποίων δημεύεται υπέρ του ΕΦΚΑ και της εφορίας, τη στιγμή κατά την οποίαν η σκληρή τιμωρία του συνεπή φορολογούμενου, την οποίαν επιφέρει ο νόμος, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αλλά και τις σχετικές επιβεβαιωτικές δηλώσεις της υπουργού Εργασίας, κ. Έφης Αχτσιόγλου, με νέες εφευρέσεις της κυβέρνησης επιχειρείται η ολοκληρωτική οικονομική και βιοτική εξόντωση των επιστημόνων και των ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας μας, καθώς επαπειλείται νέα λαίλαπα με την επικείμενη νέα αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών!

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας δηλώνει με οργή προς πάσα κατεύθυνση και, κυρίως, προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετο στις επικείμενες νέες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών για τους επιστήμονες και τους ελευθέρους επαγγελματίες, ενώ ζητεί για μία ακόμη φορά την πλήρη κατάργηση του νέου φοροασφαλιστικού νόμου.

1 σχόλιο: