Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Οικογενειακός Γιατρός και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Κακή Ιδέα, Λάθος εφαρμογή

Γράφει ο Κώστας Μπαργιώτας

Οικογενειακός Γιατρός και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Κακή Ιδέα, Λάθος εφαρμογή

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜπαργιώταςΑρχίζει σήμερα η εφαρμογή του νέου συστήματος επισκέψεων στην πρωτοβάθμια περίθαλψη που θα ολοκληρωθεί την πρώτη του έτους με την εφαρμογή του κλειστού συστήματος παραπομπών. Δυστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζει στον ιδεοληπτικό της δρόμο. Αγνοώντας τους πάντες, περιφρονώντας τους γιατρούς οδηγεί τους ασθενείς σε αδιέξοδο.

Το νέο σύστημα θα αναγκάσει ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων πολιτών και των συνταξιούχων, αυτών δηλαδή που στηρίζουν οικονομικά τη λειτουργία του ΕΣΥ στην αδήριτη ανάγκη να πληρώνουν στο 100% όλες τις δαπάνες υγείας που χρειάζονται. Αυτός είναι ο στόχος: Η περικοπή που η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στην Τρόικα θα εξοικονομηθεί ακριβώς έτσι: Ο λογαριασμός, για ακόμη μια φορά, στους πολίτες. 


Στη θέση του ΕΣΥ η κυβέρνηση χτίζει, απολύτως συνειδητά, ένα προνοιακό σύστημα περίθαλψης για τους φτωχούς και τα επείγοντα με υποβαθμισμένες υπηρεσίες, ιατρεία χωρίς γιατρούς και εξοπλισμό και ατελείωτες αναμονές. Όλα αυτά στη χώρα με τους περισσότερους γιατρούς και υποδομές από κάθε άλλη στην ευρωζώνη.

Αντί να συνεχίσει την μεγάλη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΠΥ και της ενοποίησης όλων των διαθέσιμων υπηρεσιών της ΠΦΥ, εμμένει στην ήδη χρεοκοπημένη ιδέα των ΤΟΜΥ. Για χάρη τους δεσμεύτηκε στην τρόικα για πρωτοφανείς περικοπές. Έχοντας κάνει την αρχή με την αφαίρεση 600 εκατομμύριων από τον προϋπολογισμό υγείας, συνέχισε με το πετσόκομμα του Ενιαίου Κανονισμού Παρόχων του ΕΟΠΠΥ για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα της για το 2018 με το ξεφόρτωμα των δαπανών πρωτοβάθμιας υγείας στους πολίτες. Από σήμερα τα φάρμακα, οι εξετάσεις και η επίσκεψη στο γιατρό κοστίζουν πολύ περισσότερο για τους Έλληνες.

Ακόμη μια μνημονική δέσμευση γίνεται πράξη από την κυβέρνηση των αντιμνημονιακων αγωνιστών.

Κώστας Μπαργιωτας
Βουλευτής Λάρισας ΔΗΣΥ
Υπεύθυνος Υγείας

7 σχόλια:

  1. Ο βουλευτής λέει ¨Το νέο σύστημα θα αναγκάσει ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων πολιτών και των συνταξιούχων, αυτών δηλαδή που στηρίζουν οικονομικά τη λειτουργία του ΕΣΥ στην αδήριτη ανάγκη να πληρώνουν στο 100% όλες τις δαπάνες υγείας". Πως στηρίζουν οικονομικά ρε, αφού το εσυ είναι δωρεάν, κι εκεί καταφεύγουν όσοι δε θέλουν να πλωρώσουν. Λαικισμός στο μαξιμουμ. Πουλάω τρέλλα κι αν θέλεις έλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ, ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΣΧΗΜΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ,ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ κ.τ.λ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΣΘΟΜΕΝΕΣ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.
    Η ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ,ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ.
    ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ 80% ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ.
    ΖΗΤΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ.ΣΥΡΙΖΑ ΔΑΓΚΩΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο χαφιεδακο 9.17 αλλά να ξέρεις το ......ξύλο με βρεγμένη σανίδα από τους ασφαλισμένους Έρχεται ! Κάτσε να γυρίσουν από τις διακοπές και να αρχίσουν οι ιώσεις και θα πέσει πολύ γέλιο! Άρπα και 72 σεντς ΣΥΡΙΖΟγκιουφτε !

      Διαγραφή
    2. ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτο ,συμφωνώ! Από εκεί που ο Άδωνις και η .....κακή Δεξιά μας είχαν στο κ@λοχαρτο ,τώρα θα πέφτει ζεστό χρήμα και όποιος δεν θέλει ας ζήσει το ......συριζαικο του όνειρο στις..... γυφΤΟΜΥ!Η Ελπίδα......Έρχεται και ζητάει 50ρικο !

      Διαγραφή
    3. Χαφιεδακο 9.17, αν στα κομματοσκυλα σου δινειε 3000, σε μενα τον μεγαλογιατρο στο αρχοντικο μου, πρεπει να μου δωσεις 10000 τον μηνα. Αν δεν μπορεισ να μου τα δωσεις , παραιτησου να ξεβρωμισει ο τοπος.

      Διαγραφή
    4. Μεγαλογιατρέ 6:40 μ.μ. είσαι μοναδικός; Σε έχει κανείς επιστρατεύσει να παρέχεις υπηρεσίες; Ξέρω πάρα πολλούς μεγαλογιατρούς, καθηγητές ,επιστήμονες με διεθνή καριέρα που έχουν ιατρεία εδώ. Κανείς δεν ξέρω να εκβιάζει το κράτος να του δώσει 10.000 το μήνα και αν δεν μπορεί να του τα δώσει να ζητάει παραιτήσεις για να .... ξεβρωμίσει ο τόπος!!!
      Να καθήσεις στο αρχοντικό σου και να παίρνεις τα χάπια σου.

      Διαγραφή
    5. Ανοητε 8.29, τα 10000 τα ανεφερα ενδεικτικα σε σχεση με τα 3000 που δινεις στα αγραμματα κομματοσκυλα σου. Αμα σε αγραμματα γουρουνια δινεις 3000, εγω ποσα πρεπει να παρω εγκαθετε?

      Διαγραφή