Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Παράνομες οι αποφάσεις του υπουργείου Υγείας για διενέργεια ιατρικών πράξεων στα φαρμακεία



Η παρέμβαση του υφυπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη κατά του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στο ΣτΕ και υπέρ της απόφασης του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθού που δίνει το δικαίωμα να εκτελούν οι φίλοι φαρμακοποιοί εμβολισμούς, παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη, προκαλεί οργή και απογοήτευση στο σύνολο του ιατρικού κόσμου της χώρας. Φτάνει δε στο σημείο να αναγνωρίζει τα φαρμακεία ως μονάδες παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας!


Καλώ τον Υπουργό Β. Κικίλια να ανακαλέσει την υπουργική απόφαση Ξανθού για τους εμβολιασμούς, να δώσει στη δημοσιότητα τα μνημόνια που φαίνεται να έχει υπογράψει με τους φαρμακοποιούς και να απαγορεύσει τη χορήγηση φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, έτσι όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου. Εάν δεν το πράξει, η ευθύνη πιθανών επιπλοκών και θανάτων στους ασθενείς θα βαραίνει τον ίδιο.

Γ. Ελευθερίου Γεν. Γραμματέας ΠΙΣ


1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς η ΝΔ αποδεικνύεται σε όλα ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ! Αν εξαιρέσει κανείς τις ΣΔΙΤ (και αυτές στα χαρτιά!) δεν καταλαβαίνεις καν ότι άλλαξε κυβέρνηση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή