Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: Πολλά «ύποπτα άτομα» με ταξιδιωτικό ιστορικό στην Ιταλία ελέγχονται στη Θεσσαλονίκη

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Τα δείγματα πολλών ατόμων που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία ελέγχονται στο Εργαστήριο Αναφοράς του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως "ύποπτα" για τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τόσο η ιχνηλάτηση των επαφών της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο, όσο και ο εντοπισμός άλλων ύποπτων κρουσμάτων ατόμων που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία, δημιουργούν την υποψία ότι μπορεί να εντοπιστούν μέχρι αύριο και άλλα κρούσματα της νόσου COVID-19 στη χώρα μας.


Μέχρι στιγμής, οι ενέργειες - σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr - στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα, με στόχο την αποφυγή διασποράς του ιού, είναι οι κάτωθι:

- Ιχνηλάτηση επαφών- με βάση ειδικό αλγόριθμο- της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

- Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνίσταται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

- Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.

Αναμένονται νέες ανακοινώσεις το μεσημέρι της Πέμπτης, από τον επιστημονικό υπεύθυνο του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου