Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Κατάργηση περικοπής συντάξεων σε απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα

Φ. Ν. Πατσουράκος Καρδιολόγος-Αρχίατρος ε.α. Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων
fnpatsourakos@gmail.com

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς Υπουργό εργασίας κ. Βρούτση Ιωάννη 17/2/2020

Θέμα: “Κατάργηση περικοπής συντάξεων σε απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα”

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Αναγκάζομαι να σας απευθυνθώ δημοσίως δεδομένου ότι δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση στις θέσεις μας που σας έχουμε αποστείλει ως Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ αλλά και εγώ προσωπικά για το ζήτημα της περικοπής της σύνταξης των απασχολούμενων συνταξιούχων. Πάγια θέση μας είναι ότι πρέπει να καταργηθεί κάθε περικοπή σύνταξης για κάθε απασχολούμενο συνταξιούχο και με οποιαδήποτε μορφή στον ιδιωτικό τομέα (μισθωτό ή αυτοαπασχολούμενο), ανεξάρτητα του πότε έχει λάβει ή θα λάβει την σύνταξη του την στιγμή μάλιστα που έχει τεκμηριώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και έχει πληρώσει τις εισφορές του. Σε μία ελεύθερη οικονομία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να απολαμβάνει αποδοχών που δικαιούται και έχει πληρώσει για δεκαετίες, χωρίς να του στερείται το δικαίωμα βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης του ως εργαζόμενος. Βασική προεκλογική δέσμευση του κόμματος της ΝΔ αλλά και μετεκλογική της κυβέρνησης ήταν ότι καμία σύνταξη δεν θα μειωθεί. Σύμφωνα όμως με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο όλοι οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα έχουν περικοπή της σύνταξης τους κατά 30%. Αυτό σημαίνει ότι και οι συνταξιούχοι προ του Μαΐου του 2016 που μέχρι τώρα δεν είχαν περικοπή στην σύνταξη τους με όριο τα 60 μεροκάματα ανειδίκευτου εργάτη τώρα θα έχουν και αυτοί περικοπή κατά 30%.

Σας καλώ την ύστατη στιγμή να ανακαλέσετε αυτή την απόφαση και να πάψετε κάθε περικοπή σύνταξης στους απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα ανεξάρτητα του πότε συνταξιοδοτήθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθούν.

Μετα τιμής Φ. Ν. Πατσουράκος Καρδιολόγος-Αρχίατρος ε.α. Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων

3 σχόλια:

  1. Φωνη προνομιουχων για διατηρηση των προνομιων τους εναντι των λοιπων ιατρων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι ο καρδιολογος που κοπτεται να λαμβανουν ολοι οι ασθενεις τα υπολιπιδαιμικα φαρμακα τους ,οσα δηλ συνταγογραφουνται απο αυτον και τους λοιπους συμβεβλημενους συναδελφους του ,δινοντας αφορμη για τουλαχιστον δυσμενη σχολια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή