Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΕΟΔΥ: Αρνητικά 111 δείγματα για κοροναϊό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!




Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, από τις 26 Φεβρουαρίου έως και χθες το βράδυ, 27 Φεβρουαρίου, ελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη 80 δείγματα προς εξέταση για τον κορωνοϊό. Τα δείγματα εξετάστηκαν από το Εργαστήριο του ΑΠΘ και ήταν όλα αρνητικά.

Στην Αθήνα, συγκεντρώθηκαν 31 δείγματα, που εξετάστηκαν για κοροναϊό στο Ινστιτούτο Παστέρ και το Εργαστήριο του ΕΚΠΑ, τα οποία, επίσης, ήταν αρνητικά.

Να σημειωθεί εδώ ότι μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τέσσερα θετικά στον ιό δείγματα και αφορούν μία 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, το παιδί της και άλλες δύο γυναίκες, ηλικίας 40 και 36 ετών στη Αθήνα.


Όλοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς, ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και «Αττικόν» στην Αθήνα και είναι σε καλή γενική κατάσταση.

Από την άλλη αρκετοί είναι εκείνοι σπεύδουν στα νοσοκομεία με συμπτώματα γρίπης και χωρίς να εμπίπτουν στα ύποπτα περιστατικά του κοροναϊού γεγονός που προκαλεί σοβαρές δυσλειτουργίες τόσο στο σύστημα υγείας, όσο και στα εξειδικευμένα εργαστήρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ συνιστούν σε όποιον εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα, να μην σπεύσει στο νοσοκομείο αλλά να παραμείνει στο σπίτι του ενημερώνοντας είτε τον γιατρό του είτε τον ΕΟΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου