Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: “Εξαφανίστηκαν οι μάσκες – Ο ιός του πανικού είναι χειρότερος…” αναφέρει ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Σχετικά με τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στα φαρμακεία σε μάσκες προφύλαξης από τον κορονοϊό, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς.

“Ο ιός του πανικού είναι χειρότερος από τον κορονοϊό” αναφέρει ο Απόστολος Βαλτάς, και προσθέτει ότι "οι καταναλωτές αδιαφορούν για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, που έχουν πραγματικά ανάγκη για μάσκες προστασίας".

Όπως εξηγεί μιλώντας στο newsit.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μάσκες δεν υπάρχουν πλέον στην αγορά ή τουλάχιστον είναι δυσεύρετες, καθώς οι περισσότερες είναι κινεζικής προελεύσεως με αποτέλεσμα η ασιατική χώρα να έχει σταματήσει τις εξαγωγές τους.

Κορωνοϊός: “Μάσκες τέλος”!

“Δεν υπάρχουν μάσκες. Δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες εξαιτίας του γεγονότος ότι οι περισσότερες φτιάχνονται στην Κίνα με αποτέλεσμα η χώρα να μην εξάγει πλέον. Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στην αγορά.

Ζήτηση στις μάσκες πάντα υπήρχε, απλά ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι ο πανικός είναι ότι χειρότερο αυτή την στιγμή. Ο κόσμος δεν πάει να ζητήσει μια και δύο μάσκες, αλλά ολόκληρο κουτί.

Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε όλοι ότι προτεραιότητα έχουν εκείνοι που έχουν πραγματικά ανάγκη, διότι δεν είναι μόνο η πρόβλεψη αλλά και πως υπάρχουν άτομα που κάνουν χημειοθεραπείες και απαιτείται όταν κυκλοφορούν έξω να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Αν την στερήσουμε από αυτόν που την έχει ανάγκη δημιουργούμε μεγαλύτερο πρόβλημα” εξηγεί ο Απόστολος Βαλτάς και προσθέτει:

“Δεν μπορεί να καλυφθεί η αγορά αυτή την στιγμή με κανέναν τρόπο. Δεν είμαστε εισαγωγείς με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον με τις μάσκες.

Ο ιός του πανικού είναι χειρότερος από τον κορονοϊό, εκεί είναι εντοπισμένο το θέμα. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει πως θέλει ψυχραιμία.

Εντός της εβδομάδας θα μοιραστούν χιλιάδες φυλλάδια, τα οποία θα δίνονται στα φαρμακεία για τον κορονοϊό. Τι είναι και πως τον αντιμετωπίζουμε, το ιστορικό του, ενώ οι φαρμακοποιοί θα παρέχουν συμβουλές για το θέμα.

Αυτό που βιώνουμε τώρα είναι μάθημα για όλους μας. Απαιτείται ο κάθε ένας από τους επαγγελματίες της υγείας να αναλάβει σοβαρά τον ρόλο του”.

Απόστολος Βαλτάς: "Τα αντιιικά δεν τα προμηθευόμαστε για προληπτικούς λόγους"

Σε ότι αφορά τα αντιικά φάρμακα τα οποία πολλοί τα προμηθεύονταν για προληπτικούς λόγους ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς εξηγεί:

“Με τα αντιικά φάρμακα πρέπει πλέον να συνταγογραφείται η συνταγή και να φυλάσσεται από τον φαρμακοποιό. Από τότε που προκύψανε τέτοιου τύπου ζητήματα ο γιατρός γράφει το φάρμακο επειδή ο ασθενής το έχει ανάγκη και όχι επειδή θέλει να το έχει στο σπίτι του για σιγουριά.

Δυστυχώς όλα αυτά είναι θέματα παιδείας και φιλοσοφίας που δεν έχουν καλλιεργηθεί σωστά στον κόσμο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου