Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Κοροναϊός: Έκτακτα μέτρα στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσα μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία


Επιπλέον νέα μέτρα παίρνει το υπ. Υγείας στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού στη γειτονική χώρα. Παράλληλα το απόγευμα συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στην οδό Αριστοτέλους με την συμμετοχή του ΕΟΔΥ και όπου θα συζητηθούν τα νεότερα δεδομένα. Εξάλλου όπως έχουν εκτιμήσει κατά καιρούς οι επιστήμονες, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να καταγραφεί κρούσμα του νέου κοροναϊού και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού,ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζει τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια.

Παράλληλα οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) “για την εκτίμηση της κατάστασης διεθνώς”.

Την ίδια στιγμή τα μέτρα ενημέρωσης επεκτείνονται και στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια της Πάτρας και Ηγουμενίτσας.

Παράλληλα “την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, θα γίνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο «Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)”

Την ίδια στιγμή ο ΕΟΔΥ επικαιροποιεί όλες τις οδηγίες, καθώς τα επιδημιολογικά κριτήρια του ορισμού κρούσματος, όπως αναφέρεται αλλάζουν με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που προκύπτουν και τις οδηγίες των ειδικών λοιμωξιολόγων.

Τονίζεται τέλος ότι “Όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας – νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ – βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου