Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Τι απαντά ο ΕΟΠΥΥ στις καταγγελίες για το Μάτι

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA
Απάντηση στις καταγγελίες που έγιναν από πολίτη σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, για καθυστερήσεις στη χορήγηση θεραπειών στους εγκαυματίες στο Μάτι, δίνει ο ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την καταγγελία πολίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, οι εγκαυματίες από την τραγωδία στο Μάτι δε λαμβάνουν από το κράτος τα σκευάσματα που έχουν ανάγκη για τις θεραπείες τους, παρά τις εξαγγελίες που είχαν γίνει το καλοκαίρι.

Ο ΕΟΠΥΥ απαντά τα εξής:

"Όπως έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Ιούλιο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, οι εγκαυματίες στο Μάτι δικαιούνται να λαμβάνουν δωρεάν όλα ανεξαιρέτως τα αναγκαία είδη για τη θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας τους (φάρμακα, επιθέματα σιλικόνης, αλοιφές κ.α.). Ο ΕΟΠΥΥ μάλιστα, έχει εγκρίνει τη δαπάνη για όλα τα είδη, ακόμα και αυτά τα οποία δεν ανήκουν στα αποζημιούμενα από τον Οργανισμό.

Το μόνο που απαιτείται είναι μια αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση που ανήκουν ή στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, συνοδευόμενη από τις γνωματεύσεις των γιατρών τους που πιστοποιούν την ανάγκη του ιατροφαρμακευτικού υλικού καθώς και ότι έχουν νοσηλευθεί για εγκαύματα.

Επιπλέον, με εγκύκλιο του Οργανισμού, οι δαπάνες των εγκαυματιών εκκαθαρίζονται άμεσα και τα αιτήματά τους διεκπεραιώνονται με απόλυτη προτεραιότητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου