Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Κοροναϊός: Οι τρεις μεγάλοι φόβοι των ελληνικών αρχών μετά τα περιστατικά στην Ιταλία! Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου


Σε απόλυτο συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές υγειονομικές αρχές, αφού πλέον κρούσματα του θανατηφόρου ιού καταγράφονται κατά δεκάδες στη γειτονική Ιταλία. Κάτι που ενισχύει την πιθανότητα ο COVID-19 να εμφανισθεί και στη χώρα μας. Για τον λόγο αυτό μεταβαίνει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος θα παρουσιάσει αναλυτικά στον πρωθυπουργό το σχέδιο για την προστασία της χώρας από το φονικό ιό.

Άλλωστε οι ειδικοί επιστήμονες και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) από την πρώτη στιγμή δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο κάποια στιγμή ο κοροναϊός να περάσει και τα ελληνικά σύνορα.

Μετά τους τρεις θανάτους αλλά και τα δεκάδες περιστατικά στην Ιταλία, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να βρουν τρόπους να θωρακίσουν τα ελληνικά σύνορα.

Κάτι βέβαια που δεν θεωρείται ιδιαιτέρως εύκολο, καθώς οι ταξιδιώτες πηγαινοέρχονται στη γειτονική Ιταλία τόσο με αεροπλάνα όσο και με πλοία. Διαβάστε ΕΔΩ τα νέα μέτρα που άρχισε να εφαρμόζει το υπουργείο Υγείας: « Κοροναϊός: Έκτακτα μέτρα στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσα μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία»

Στο πλαίσιο αυτό κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας.

Η ομάδα ελέγχου και συντονισμού για τον ιό COVID-19 που έχει συσταθεί στο υπουργείο Υγείας, επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ώστε να είναι και οι ίδιοι σε εγρήγορση σε περίπτωση που έχουν ταξιδέψει σε περιοχές όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα.

Οι τρεις μεγάλοι φόβοι

Οι ελληνικές υγειονομικές αρχές είναι ιδιαιτέρως ανήσυχες γι αυτό και έχουν θέσει σε συναγερμό τον ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ αλλά και όλα τα νοσοκομεία της χώρας και όχι μόνο αυτά που έχουν καθορισθεί ως «αναφοράς» για τον κοροναϊό.

Τρείς είναι οι βασικές ανησυχίες που έχουν προκύψει μετά και τα κρούσματα στην Ιταλία:

1.Πολλοί Έλληνες επισκέπτονται τις ημέρες αυτές την Ιταλία και εξαιτίας του καρναβαλιού της Βενετίας, το οποίο να σημειωθεί ότι ακυρώθηκε λόγω των κρουσμάτων που εντοπίσθηκαν.

Γι αυτό εξάλλου και έχουν αυξηθεί τα μέτρα στα λιμάνια και στα αεροδρόμια προκειμένου να ελέγχονται εξονυχιστικά όσοι περνούν τα σύνορα της χώρας.

2.Οι εκδρομείς αυτοί θα επιστρέψουν στην πατρίδα χωρίς όμως να παρουσιάζουν συμπτώματα, καθώς όπως έδειξαν τα νέα επιστημονικά δεδομένα, τα πρώτα συμπτώματα μπορεί να εμφανισθούν και 20 ημέρες μετά τη μόλυνση.

3.Στο διάστημα αυτό όμως οι ταξιδιώτες θα έχουν έρθει σε επαφή με πολλούς συνανθρώπους μας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Στις περιπτώσεις αυτές να σημειωθεί ότι οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά και των ελληνικών αρχών, προβλέπουν αποκλεισμό των πιθανών περιστατικών από άλλους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου