Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για το κάπνισμα στα νοσοκομεία! Σε ποιους χώρους μπαίνουν τα κλιμάκια


Αιφνιδιαστικούς ελέγχους και στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν μικτά κλιμάκια ελεγκτών, για να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζεται πλήρως ο αντικαπνιστικός νόμος.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως δίνεται βαρύτητα στο ΕΣΥ και στις Μονάδες Υγείας, καθώς το προσωπικό των νοσοκομείων γίνεται μάρτυρας αιφνιδιαστικών επισκέψεων από τα ειδικά μικτά κλιμάκια που έχουν συσταθεί για να επιβλέπουν την εφαρμογή του νόμου και φυσικά να επιβάλουν τα πρόστιμα στους παραβάτες. Διαβάστε ΕΔΩ τι πρόστιμα επιβάλλονται: «Αντικαπνιστικός νόμος: Που απαγορεύεται το τσιγάρο & ποια είναι τα πρόστιμα»

Σε ποιους χώρους ελέγχουν

Οι έφοδοι των ελεγκτών γίνονται στα πιο…ύποπτα σημεία των δημόσιων νοσοκομείων. Εκεί όπου συνήθως στριμώχνονται οι καπνιστές για να ανάψουν στα κρυφά ένα τσιγάρο.
Σε σκάλες, σε εσωτερικές αυλές, σε θαλάμους που δεν νοσηλεύουν ασθενείς, σε αποθήκες κ.α.

Οι ελεγκτές αναζητούν εκείνους που δεν τηρούν το νόμο στο σύστημα υγείας επιδιώκοντας να επιβάλουν και τα αντίστοιχα πρόστιμα. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζει να αυστηροποιήσει ακόμη περισσότερο τα μέτρα για το κάπνισμα στα νοσοκομεία, απαγορεύοντας τη βλαβερή συνήθεια ακόμη και στον προαύλιο χώρο.

Κάτι που βέβαια θα αναγκάζει τους εργαζόμενους που καπνίζουν να απομακρύνονται από τους χώρους εργασίας τους και βγαίνουν εκτός των κτιρίων, με ότι αυτό σημαίνει για τις καθυστερήσεις που μπορεί να καταγράφονται στην παροχή υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου