Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

"Ευαγγελισμός": 5 ύποπτα για κοροναϊό διέλυσαν τη γενική εφημερία



Εκτός από την ταλαιπωρία των 100 ασθενών που περίμεναν στα επείγοντα, το περιστατικό προκάλεσε την οργή του προσωπικού.

Διευθυντής Σύνταξης

Πανικός και ταλαιπωρία ασθενών και προσωπικού, προκλήθηκε την Πέμπτη, στη γενική εφημερία του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός".

Δύο ομάδες "ύποπτων" περιστατικών για κοροναϊό (συνολικά 5 άτομα) έφτασαν με τα πόδια στο νοσοκομείο, την ώρα που στα επείγοντα βρίσκονταν 100 άλλοι ασθενείς!

Το συμβάν διέλυσε κυριολεκτικά τη γενική εφημερία, προκαλώντας ένα γενικό "black out" επί δύο ώρες μέχρι τα περιστατικά να μετακινηθούν σε άδειο χώρο του παλαιού κτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώτοι - ένα ανδρόγυνο - προσήλθαν στα επείγοντα. Δήλωσαν στους έκπληκτους γιατρούς πως υπάρχει πιθανότητα να έχουν προσβληθεί από τον ιό και πήγαν στο νοσοκομείο έπειτα από καθοδήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)!

Επικράτησε πανικός και τα δύο άτομα οδηγήθηκαν σε χώρο της γραμματείας του Ψυχιατρικού Τμήματος.

Λίγη ώρα αργότερα, έφτασαν στο νοσοκομείο άλλα τρία άτομα, τα οποία ανέφεραν, επίσης, ότι είναι πιθανά κρούσματα και πως πήγαν στο νοσοκομείο έπειτα από σύσταση του ΕΟΔΥ.

Εξεταστήριο

Ο πανικός γενικεύτηκε. Μεταφέρθηκαν σε απομονωμένο εξεταστήριο, μέχρι να μεταβούν στο παλαιό κτήριο.

Εκτός από την ταλαιπωρία των 100 ασθενών που περίμεναν στα επείγοντα, το περιστατικό προκάλεσε την οργή του προσωπικού.

Η αντίδραση γιατρών και εργαζομένων μεγιστοποιήθηκε, όταν πληροφορήθηκαν πως οι ασθενείς πήγαν – με τον συγκεκριμένο τρόπο – στο νοσοκομείο έπειτα από σύσταση του ΕΟΔΥ.

Ο "Ευαγγελισμός" είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό, αλλά ο χειρισμός των περιστατικών διαφέρει από το ισχύον πρωτόκολλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου