Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός – Ανακοινώθηκε ο πρώτος ασθενής στην Ελλάδα – Είναι 38 χρονη ελληνίδα στη Θεσσαλονίκη

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Ο πρώτος ασθενής στην Ελλάδα είναι γεγονός. Είναι γυναίκα 38 ετών από τη Θεσσαλονίκη με ταξιδιωτικό ιστορικό στην Ιταλία και σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία της.

Η ανακοίνωση έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Υπουργείο Υγείας, από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και επιστημονικό υπεύθυνο για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο γυναίκα είναι στη Θεσσαλονίκη, ενώ εμφάνισε συμπτώματα μετά την επιστροφή της από την Βόρεια Ιταλία. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα είναι καλά στην υγεία της.

«Η νεαρή γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων γιατρών στη Θεσσαλονίκη. Γίνεται ιχνηλάτιση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους. Η νόσος παραμένει μια ήπια νόσος και τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγεινής των χεριών», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας καθηγητής λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κορονοϊού για λογαριασμό του ΕΟΔΥ.

"Τις επόμενες μέρες άνθρωποι που έρχονται από περιοχές της Βόρειας Ιταλίας θα πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων θα πρέπει να ειδοποιούν τον γιατρό τους, ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας", συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου