Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση - δελτίο τύπου ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 
Αθήνα, 14/02/2020 
(Π.Ε.Δ.Υ) - ΕΣΥ 

Αριθ. πρωτ. 121 / 2020 
Αποφ. ΕΔ: 538/2014 

e-mail: sec.general.pasipaa@gmail.com 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-2-2020 

Μετά από συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΑΣΥΠΑΑ και σε πλήρη σύνθεση και με πλήρη ενσυναίσθηση της κατάστασης στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, διεκδικούμε: 

· Άμεση θέσπιση οργανογράμματος και ένταξη σε αυτό των ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των Κέντρων Υγείας , πρώην ΠΕΔΥ. 

· Αλλαγή της διάταξης του νόμου 4368/2016, η οποία επιτρέπει την μετακίνηση των ιατρών από τις θέσεις που υπηρετούν σε άλλες μονάδες, είτε εντός της ιδίας ΥΠΕ, είτε σε άλλη ΥΠΕ. 

· Θέσπιση ιατρού εργασίας εντός των Κέντρων Υγείας, όπως εκ του νόμου προβλέπεται. 

· Την μη μετακίνηση ιατρών από τα Κέντρα Υγείας , όπου οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιασθεί , λόγω έλλειψης προσωπικού, σε θέσεις εντός των Υπουργείων, όπως η περίπτωση της αυθαίρετης τοποθέτησης συναδέλφου Γενικής Ιατρικής στο Υπουργείο Παιδείας από το Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου. 

· Αντικατάσταση και ορισμός των επιστημονικών υπευθύνων των Κέντρων Υγείας, εφόσον η θητεία των έχει λήξει και έχει παρέλθει το προβλεπόμενο διάστημα παράτασης για την νόμιμη άσκηση των καθηκόντων τους. 

· Παρέμβαση και πίεση στον ΕΦΚΑ και το ΤΣΑΥ για επίσπευση της απονομής των συντάξεων , με άμεση ενίσχυση του ταμείου με προσωπικό. Θεωρούμε απαράδεκτη την κατάσταση της πλήρους αδυναμίας τηλεφωνικής επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων εκ μέρους του ταμείου, ακόμα και για τα πλέον απλά ζητήματα. 

· Άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους συναδέλφους. 

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους για την άμεση άσκηση ατομικής δικαστικής προσφυγής μέσω δικηγόρου επιλογής των ,για τα αναδρομικά που έχουν αποφασισθεί από το ΣΤΕ , πριν την παρέλευση διετίας και του κινδύνου παραγραφής. 

Όσον αφορά δε την νομική υπηρεσία της ΥΠΕ εφιστούμε την προσοχή στα όρια συνταξιοδότησης των υπηρετούντων, καθώς και στις διαδικασίες των πειθαρχικών συμβουλίων, όπου οι καταγγέλλοντες συμμετέχουν στην σύνθεση των πειθαρχικών οργάνων. 

Ο Πρόεδρος 

Μπούρος Χαράλαμπος 

Ο Γεν. Γραμματέας 

Θεσσαλονικεύς Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου